PREMIER LIGA

Navijači Manchester Uniteda uživaju u 2024., Brighton deklasirao Sheffield

18.02.2024 u 19:54

Bionic
Reading

U utakmici 25. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je na gostovanju pobijedio Luton Town sa 2:1 izborivši petu uzastopnu pobjedu u svim natjecanjima. U 2024. godini Crveni vragovi ne znaju za poraz

Sva tri gola pala su u prvih 14 minuta susreta. United je poveo već u prvoj minuti golom Rasmusa Hojlunda, isti je igrač u sedmoj minuti zabio za 2:0, a golijadu je nastavio Carlton Morris smanjivši na 2:1 u 14. minuti.

Malotko je tada mogao pomisliti kako do kraja susreta više neće biti golova. Bilo je niz prilika na obje strane, ali ne i golova. Najbolju priliku imao je gostujući napadač Alejandro Garnacho koji je u 68. minuti praktički s centra sam krenuo prema Thomasu Kaminskom, ali je belgijski vratar sjajno reagirao.

U prvom nedjeljnom ogledu Brighton & Hove Albion je na gostovanju sa 5:0 deklasirao Sheffield United.

Utakmicu je usmjerilo rano isključenje domaćeg braniča Masona Holgatea koji je već u 13. minuti 'pocrvenio' zbog oštrog prekršaja.

Gosti su sedam minuta kasnije poveli golom Facunda Buonanottea, a u 24. minuti je Danny Welbeck zabio za 2:0. U nastavku susreta mrežu Wesleyja Foderinghama zatresli su i Jack Robinson (75-ag), te Simon Adingra (78, 85).