JE LI NA POMOLU KAOS?

Nakon prozivanja Smajlagića, jedan drugi rukometaš BiH imao je što za reći medijima

14.01.2024 u 09:39

Bionic
Reading

Reprezentacija BiH je poražena na rukometnom Euru od Nizozemske 36:20, a izgleda da u svlačionici naših susjeda vlada kaos

Mediji u BiH su izvedbu svojih rukometaša opisali kao 'sramotnu', njihovi rukometaši ostali su bez prilike za plasman u drugi krug i prije utakmice trećeg kola. Izgleda da puno toga ne štima u toj reprezentaciji, barem ako je suditi po izjavama nakon utakmice.

Vratar Benjamin Burić prolazio je pored novinara i viknuo: 'Uzmite izbornika, njega pitajte!'

A izbornik je Irfan Smajlagić, nekadašnji olimpijski pobjednik s Hrvatskom (1996.) koji očigledno više ne drži kontrolu u svlačionici.

'Nesuglasice? Ne. Ne postoje nikakve nesuglasice. Porazi su sastavni dio sporta. Morate naučiti izvući zaključke i pouke iz poraza i gledati u budućnost', demantirao je nagađanja Smajlagić za Sport.ba.

Bilo je rukometaša koji su imali hrabrosti stati pred novinare, a jedan od njih je bio Marko Panić. Što se dogodilo?

'Vjerujte, ne znam ni ja. Ušli smo nabrijani u utakmicu, ovo je za nas bila pobijesna utakmica, imali smo nadu nakon te utakmice protiv Švedske. Htjeli smo ih iznenaditi. Znali smo da igraju brz rukomet, ali Luca Steinsa nismo mogli zaustaviti. Bio je nerješiva enigma. Od njega je sve išlo. Igrali su široko, i on je napadao. Napad igramo loše i iz tog napada opet primimo lagane golove', pričao je Panić i dodao:

'Vruć sam, ljut i nervozan, krivo mi je najviše što smo se osramotili pred ovoliko ljudi. Okolo sve naše zastave i naši ljudi. Ispričavam se još jednom u ime svih igrača u reprezentaciji. Nadam se da ćemo se spremiti za Gruziju. Moramo pokušati dobiti tu utakmicu.'