grčka liga

Nakon poraza od Dinama, PAOK izgubio i u prvenstvu te ostao bez prvog mjesta

10.03.2024 u 22:47

Bionic
Reading

Nakon poraza od Dinama, nogometaši PAOK-a upisali su i poraz u grčkom prvenstvu izgubivši od gradskog suparnika Arisa 1-0

Susret prvog kola "Lige za prvaka" odlučio je gol Lorena Morona u 31. minuti utakmice.

Razvan Lucescu je na teren poslao gotovo istu momčad koja je istrčala na maksimirski travnjak, čak devet igrača je počelo utakmicu kao i u Zagrebu (Kotarski, Kedziora, Jonny, Baba, Koulierakis, Meite, Taison, Živković, Brandon), dok su nova lica bili Murg i Marcos Antonio.

Rumunjski stručnjak je tijekom susreta napravio pet zamjena, u 59. minuti u igru su ušli Stefan Schwab umjesto Antonia, te Ioannis Konstantelias umjesto Thomasa Murga, od 71. minute su zaigrali Stefanos Tzimas umjesto Brandona, te Kiril Despodov umjesto Jonnyja, dok je u 78. minuti u igru ušao Magomed Ozdoev umjesto Meitea, međutim nije bilo promjene rezultata.

Dominik Kotarski je branio za domaćine, dok Neven Đurasek nije nastupio za goste.

PAOK je ovim porazom ispustio prvo mjesto ljestivce nakon što je AEK bio uvjerljivi protiv Lamije.

  • +72
Dinamo - PAOK Solun (prva utakmica 1/8 finala Konferencijske lige) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Atenski sastav je slavio 4-0 uz dva gola Levija Garcije (88, 90+3), a među strijelce su se upisali i Alexander Callens (45+2), te Ezequiel Ponce (68). Za AEK je cijeli susret igrao Domagoj Vida, dok je Robert Ljubičić ušao u igru u 79. minuti asistiravši za zadnji gol na utakmici.

Veliki derbi je odigran u Pireju gdje je Panathinaikos kao gost pobijedio Olympiakos 3-1.

Domaćin je poveo u 23. minuti golom Daniela Podencea, no Pao je okrenuo rezultat golovima Anastadiosa Bakasetasa (41), Fotisa Ioannidisa (45+4, 70). Tin Jedvaj nije nastupio za Panathinaikos.

Na ljestvici vodi AEK sa 62 boda, PAOK ima 60, Panathinaikos 59, a Olympiakos 57 bodova. Aris je peti s 45 bodova, a posljednje, šesto mjesto u Ligi za prvaka drži Lamija s 34 boda

Standings provided by Sofascore