nizozemska liga

Luka Ivanušec asistirao u pobjedi Feyenoorda, novi kiks Ajaxa

10.03.2024 u 22:30

Bionic
Reading

U posljednjem susretu 25. kola nizozemskog nogometnog prvenstva Feyenoord je na stadionu De Kuip pobijedio Heracles 3-0 smanjivši zaostatak za vodećim PSV Eindhovenom na 10 bodova

Aktualni nizozemski prvak je poveo u 28. minuti golom Yankuba Minteha na asistenciju hrvatskog reprezentativca Luke Ivanušeca. Na 2-0 je povećao Santiago Gimenez u 41. minuti, a konačnih 3-0 postavio je u 73. minuti Igor Paixao koji je u igru ušao dvije minute ranije umjesto Ivanušeca.

Ajax je nastavio "prosipati" bodove odigravši pred svojim navijačima 2-2 protiv Fortune Sittard.

"Kopljanici" su poveli u 8. minuti golom Kennetha Taylora, no gosti su u drugom dijelu okrenuli rezultat golovima Deroyja Duartea (49) i Kaja Sierhuisa (66). Ajax je u 88. minuti uspio izjednačiti, a gol je postigao Brian Brobbey.

Josip Šutalo je odigrao cijeli susret za Ajax, Borna Sosa je igrao do 62. minute, dok Jakov Medić nije ulazio u igru. Kod Fortune je Alen Halilović ostao na klupi.

Lider PSV je u petak na gostovanju pobijedio Go Ahead Eagles 1-0, a gol odluke je zabio Sergino Dest u desetoj minuti.

PSV vodi na ljestvici sa 69 bodova, Feyenoord ima 59 bodova, Twente je treći s 53 boda, AZ Alkmaar na četvrtom mjestu ima 46 bodova, dok je Ajax peti s 40 bodova.

Standings provided by Sofascore