BEZ IMALO SKRiVANJA

Nakon ovih riječi Arijana Ademija svaki dinamovac se može nadati čudu u Londonu, a i Marko Kuže ima zadatak za Ivana Kelavu

26.10.2022 u 07:51

Bionic
Reading

Nogometaši Milana s uvjerljivih 4:0 (1:0) svladali su Dinamo u Zagrebu. Nakon petog kola skupine E Lige prvaka, hrvatski prvak na začelju je skupine, vrlo blizu ispadanja iz Europe. Izgledi za prolazak svedeni su na minimum. No dok god ima prilike, za nju se treba boriti. A slaže se s time i kapetan Arijan Ademi

Milan je na Maksimiru poveo krajem prvog poluvremena golom Mattea Gabbije, a potom su na startu drugog dijela pogađali Rafael Leao za 2:0, odnosno Olivier Giroud za 3:0, dok je sve zaključeno autogolom Roberta Ljubičića za konačnih 4:0 talijanskog prvaka.

Razočarenje je bilo opipljivo, još se nije dogodilo da navijači deset minuta prije kraja napuštaju stadion. Međutim ovog utorka suparnik je jednostavno bio bolji. Kapetan Ademi čak nije tražio ni izliku u tome što Milan ima puno duži i skuplji fond igrača.

'Može se zbrajati sve i svašta, ali kad se izađe na teren, to više ništa ne igra. U ovoj smo utakmici napravili previše grešaka koje nismo smjeli, tako da su oni posve zasluženo slavili. Istina, u prvih pola sata dobro smo se i držali, čak smo i mi mogli zabiti gol, ali njihovoj pobjedi nema zamjerki', poslije utakmice priznao je kapetan Ademi. Iskreno i realno. Za razliku od rezultata.

'Mislim da rezultat nije pokazatelj svega što smo vidjeli. Pobjeda je čista, tu nema zamjerki.'

No bez obzira na ovu sumornu večer, Dinamo se može nadati čudu i prolasku skupine. Za to mora slaviti još jednom protiv Chelseaja, ali i nadati se da RB Salzburg neće iznenaditi Milan.

'Tako je. Dat ćemo sve od sebe i pokušat ćemo napraviti čudo u Londonu.'

Baš poput poruke Boysa - nema predaje.

'Naravno.'

Možda vam i Mateo Kovačić 'asistira'? Za taj bi zadatak, kako mu je rekao Marko Kuže, trebao pomoći Ivan Kelava, veliki Kovačićev prijatelj.

'Nisam siguran... Mi se moramo koncentrirati na nas. Moramo biti pravi kao u prvoj utakmici i nadati se čudu.'

Žalite li sada još više zbog propuštenih prigoda protiv RB Salzburga?

'Imali jesmo i u tim utakmicama šansu. Ali trenutno nam je žao zbog ove utakmice, odnosno onih prvih 30-ak minuta u kojima nismo iskoristili ono što mogli, u kojima smo bili stvarno odlični. Ali jednostavno, kasnije smo napravili previše pogrešaka, kakvih se u ovakvom natjecanju ne oprašta. Žao mi je ovih ljudi i navijača koji su došli u ovakvom broju, bili su fantastični. I jedino mogu reći da mi je žao i da im se ispričavam. I zbog njih idemo u Londonu probati napraviti čudo.'

Imate li snage? Četiri teške utakmice u deset dana, a sezona traje već jako dugo. Kako se uopće osjećate i imate li snage?

'Tako je kako je. Nema tu opravdanja, tko je umoran, tko nije. Kad se izađe na teren, moraš dati sve od sebe. Nekad to izgleda bolje, nekad lošije, ali izgurat ćemo mi sve to', završio je Ademi.

Naravno, obećati pobjedu u Londonu je teško, ali uz ovakav duh, nada ipak ostaje.

  • +36
Dinamo - Milan, 5. kolo Lige prvaka, 2022./23. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT
Standings provided by Sofascore