engleska liga

Najstariji trener engleske lige podnio ostavku, momčad preuzima osvajač Europske lige

19.02.2024 u 20:37

Bionic
Reading

Engleski nogometni premierligaš Crystal Palace imenovao je Austrijanca Olivera Glasnera (49) za novog menadžera nakon što je Roy Hodgson (76) podnio ostavku

Legendarni je Roy Hodgson (76) ranije u ponedjeljak podnio ostavku nakon što mu prošlog tjedna pozlilo na treningu zbog čega je primljen u bolnicu. Njegovo stanje je sada stabilno i napustio je bolnicu.

"U potpunosti sam uživao u vremenu koje sam proveo ovdje. Imao sam priliku raditi s vrhunskim igračima i osobljem radeći ono što volim svaki dan," rekao je Hodgson na web stranici Palacea.

"Međutim, s obzirom na nedavne okolnosti donio sam odluku o povlačenju kako bi klub mogao iznijeti svoje planove za novog menadžera, kako je i planirano za ovo ljeto," dodao je.

Hodgson je u dugoj trenerskoj karijeri, koja je počela 1976. godine, trenirao brojne klubove. Bio je ujedno izbornik Engleske i Finske, a u Crystal Palaceu je radio u dva navrata, od 2017. do 2021. te od 2023. godine do danas.

Umjesto najstarijeg menadžera u elitnom razredu engleskog nogometa, vodstvo londonskog kluba je za novog menadžera imenovalo 49-godišnjeg Austrijanca koji je za Palace potpisao ugovor do lipnja 2026.

"Jako sam sretan što sam se pridružio Crystal Palaceu kao menadžer. Veselim se radu s talentiranom momčadi, susretu s navijačima kluba i doživljaju atmosfere Selhurst Parka o kojoj sam toliko slušao," kazao je Glasner za klupsku stranicu.

Austrijanac je posljednji posao obavljao u Eintrachtu iz Frankfurta, a prije toga je radio u Riedu, LASK-u i Wolfsburgu. S Eintrachtom je Glasner osvojio i Europsku ligu u sezoni 2022./'23.

"Drago mi je što mogu Oliveru poželjeti dobrodošlicu u klub. Ima izvanredne rezultate i vjerujemo da je on pravi menadžer koji može povesti klub naprijed u ovoj ključnoj fazi," poručio je predsjednik kluba Steve Parish.

Crystal Palace se trenutačno nalazi na 16. mjestu Premier lige s 24 boda, pet više od zone ispadanja.

Standings provided by Sofascore