uspjeh u Švedskoj

Na EP u umjetničkim plesovima predstavnici Hrvatske do 10 zlata

15.04.2024 u 15:37

Bionic
Reading

U okviru Svjetske sportske plesne federacije (WDSF) u Švedskoj, gradu Skovde održano je Europsko prvenstvo u umjetničkim plesovima. Predstavnici Hrvatskog sportskog plesnog saveza ostvarili su fantastične rezultate i kući se vraćaju s čak 10 titula europskih prvaka te 23 medalje

U okviru prvenstva, zajedno s predstavnicima 10 europskih zemalja, natjecali su se u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji te u duu u kategoriji jazza i modernog plesa. Kroz zahtjevan natjecateljski raspored, od ranog jutra, kroz preliminarne kvalifikacijske runde, u kasnim večernjim satima, švedskom sportskom dvoranom odjekivali su stihovi Lijepe naše u čast europskim prvacima:

  • Katia Milić – prvakinja Europe u kategoriji modern u konkurenciji kadetkinja
  • Nathalie Nujster – prvakinja Europe u kategoriji modern u konkurenciji juniora
  • Jana Malčić - prvakinja Europe u kategoriji modern u konkurenciji seniora
  • Jana Malčić i Roko Šašić – prvaci Europe u kategoriji modern duo u konkurenciji seniora
  • Klara Šimić i Sara Kirinčić - prvakinje Europe u kategoriji modern duo u konkurenciji juniora
  • Katia Milić i Matea Troha - prvakinje Europe u kategoriji modern duo u konkurenciji kadetkinja Dance Queen – prvaci Europe u kategoriji modern timovi u konkurenciji kadeta
  • Nathalie Nujster - prvakinja Europe u kategoriji jazz u konkurenciji juniora
  • Jana Malčić i Dorotea Domović - prvakinje Europe u kategoriji jazz duo u konkurenciji seniora
  • Klara Šimić i Sara Kirinčić - prvakinje Europe u kategoriji jazz duo u konkurenciji juniora

U okviru pojedinačne konkurencije u tri starosna razreda seniora, juniora i kadeta medalje su osvojili i:

Ema Sara Matošević - srebro, Dora Šašić – bronca, Benjamin Talan – srebro, Sara Kirinčić – bronca, Dorotea Domović – bronca. U okviru natjecanja dua medalje su osvojili i: Nathalie Nujster i Dora Šašić – srebro, Lana Ljuboja i Iman Fazlić – bronca, Ema Sara Matošević i Lara Šašić – srebro, Nathalie Nujster i Paola Les – bronca, Benjamin Talan i Mila Zubčić – bronca. U konkurenciji timova, u starosnom razredu seniora, tim Pušike osvoji je srebrnu medalju u kategoriji jazz u konkurenciji seniora, tim Modus Veliki dečki osvojio je brončanu medalju u kategoriji modern u konkurenciji seniora, dok se tim Đonare plasirao na 4. mjesto.

Imali smo prilike uživati u izvrsnim nastupima u brojnoj konkurenciji perspektivnih:

Vite Križaj, Zoje Merdžan, Jelene Mihajlović, Ramone Ivanda, Marte Ivančić i Paole Petranović.

'Uspjeh sportašica i sportaša nije slučajan već je rezultat naporanog rada, upornost, učenja, odricanja. Postignutim uspjesima inspirirali su plesnu zajednicu dokazavši da hrvatski plesači imaju konkurentnost i sposobnost osvajati najviša međunarodna odličja', poručuju iz Hrvatskog sportskog plesnog saveza.