IGRAJU I GORICA - ISTRA 1961

Može li Rudeš s novim trenerom do senzacije protiv Dinama? Evo gdje gledati utakmice

09.12.2023 u 09:45

Bionic
Reading

Ove subote igraju se dvije utakmice 18. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. U Velikoj Gorici od 14.50 sati gostuje Istra 1961, dok Dinamo u 17 sati na svom stadionu dočekuje posljednji Rudeš

GORICA - ISTRA 1961 (14.50 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Iako je Istra 1961 u posljednjih pet prvenstvenih utakmica imala 'lijepu seriju' te osvojila više bodova od Gorice, momčad španjolskog trenera Davida Catale pokvarila je dojam ispadanjem (k)od Varaždina u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Pitanje je koliko su ta utakmica prije tjedna, ali i poraz, utjecali na pulsku momčad.

Makar i bez obzira na 'posljedice' tog okršaja, jasno je svima da je na svom stadionu Gorica favorit.

'Kao i sve dosad, dolazi nam utakmica koja iziskuje maksimalnu koncentraciju. Pripremamo se kao i dosad. Istra je u pozitivinom nizu, iako ih je možda taj poraz u Kupu malo poremetio. S time da su za tu utakmicu imali dosta rotacija, što je i razumljivo. Očekujem Istru 1961 na tragu onog što su odigrali protiv Varaždina u prvenstvu (op.a. u toj utakmici Istra 1961 je pobijedila 2:0), gdje su odigrali jednu jako dobru utakmicu. I ako želimo uzeti tri boda, morat ćemo biti u svom najboljem izdanju', rekao je u najavi utakmice trener Gorice Dinko Jeličić.

Inače, Gorica je već 16 utakmica u nizu bez poraza na domaćem stadionu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U prvom ovosezonskom srazu, a bilo je to u 9. kolu, Gorica je slavila u Puli 1:0, s time što su već oba trenera bili na svojim pozcijama. Sada se Španjolac Catala sprema za uzvrat Jeličiću.

'Suočiti ćemo se s jednom od najboljih ekipa lige, posebno kad igraju kod kuće. Znamo da su jako natjecateljski nastrojeni i da će ovo biti teška utakmica za nas. Kao i uvijek, imam 100 posto povjerenje u svoje igrače, znam da su spremni natjecati se jer dobro treniraju. Trebamo pokazati najbolju verziju sebe, biti jaki u obrani i dobri u napadu, kreirati šanse. Idemo u Goricu s ciljem uzmeti sva tri boda', poručio je Istrin trener David Catala.

  • +8
Istra 1961 - Varaždin, 2023/24. Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljevic/PIXSELL

DINAMO - RUDEŠ (17 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Prva u nizu utakmica u zgusnutom Dinamovom rasporedu na kraju sezone, možda je i najlakša. Jer Modrima u goste dolazi posljednjeplasirana momčad Rudeša, koja je u 17 kola osvojila tek četiri boda. Bit će to prilika Sergeju Jakiroviću da možda i poštedi neke od najboljih igrača, pred utakmice protiv Ballkanija i Hajduka.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Međutim, svjestan je Dinamov strateg da se i na ovakvim utakmicama može 'poskliznuti', tim prije što je Rudeš doveo starog novog trenera, iskusnog Davora Mladinu.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Došao im je kolega Mladina koji je i uveo Rudeš u prvu ligu. Nemamo mjesta kalkulacijama, idemo s najjačim raspoloživim snagama. Nemamo pravo na nikakvu grešku niti greškicu, od prve sekunde moramo jasno dati do znanja da želimo tri boda i što prije zabiti kako bismo, uza sav respekt Rudešu, uveli utakmicu u našem smjeru. Vidljivo je da se njihovi dečki bore, da im nije svejedno, da žele otkinuti bodove. Bez obzira na to kakvo je stanje na ljestvici, već smo se nekoliko puta opekli ove sezone i moramo biti maksimalno koncentrirani', naglasio je Jakirović.

Rudeš - Lokomotiva 0:0, sažetak, SuperSport HNL, 3.12,2023. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

U Rudešu, bez obzira na velik bodovni zaostatak ne odustaju od borbe. Čelnici kluba pokušavaju sve kako bi se momčad trgnula, te je doveden, kako su rekli - prijatelj kluba, ali i trener s velikim iskustvom, 64-godišnji Davor Mladina.

‘Zna se tko je Dinamo. Dat ćemo svoj maksimum. I to mi je važno. Ja igračima kažem, nije mi važan početak utakmice, nego kraj. I krajnji rezultat. Nije mi važno tko počinje utakmicu, nego tko završava. Idemo s velikim respektom, Dinamo je papirnati favorit, ali on to mora dokazati na terenu. A mi ćemo pokušati u tome ga spriječiti’, najavio je treći (op.a. Ivan Mijač bio je tek v.d.) Rudešov trener ove sezone.

Standings provided by Sofascore