NOVA POBJEDA

Mladi Hrvati s vrha tablice u borbu za svjetsku krunu!

29.06.2013 u 18:53

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija za igrače do 20 godina ostvarila je i drugu pobjedu u skupinama Svjetskog prvenstva koje se održava u Turskoj. Izabranici Dinka Jeličića svladali su Novi Zeland sa 2:1. te tako osigurali vrh ljestvice uoči osmine finala kojega je već ranije izborila

Urugvaj je svladao Uzbekistan i Hrvatskoj je trebala pobjeda kako bi došla na vrh skupine. Izbornik Jeličić dao je priliku igračima koji su manje igrali u prva dva kola te tako osvježio momčad uoči nastavka natjecanja. Ipak, Novozelanđani nisu izdržali dugo, već u 11. minuti ubačaj Mate Miloša u mrežu je glavom spremio napadač Zadra Stipe Perica i smiješila se nova pobjeda nakon uvodnog trijumfa nad Urugvajem i remijem protiv Uzbekistana.

U nastavku prvog dijela Kruno Ivančić je pogodio gredu, a malo potom glavom mu je udarac obranio i pažljivi novozelandski branič. Ipak, u nastavku je u igru ušao i Ante Rebić koji je zabio za 2:0 u 75. minuti dvoboja. Konačan rezultat postavio je Louis Fenton sa bijele točke. To je Novom zelandu bio prvi gol na turniru, ali do prvog boda nisu uspjeli doći i putuju kućama. U završnici je Danijel Miškić snažno uzdrmao gredu s 20 metara, ali pobjeda Hrvatske nije došla pod pitanje.

Uz Hrvatsku, plasman iz naše skupine u osminu finala izborili su i Uzbekistanci i Urugvajci.