Slučaj Šutalo

Mladi Hrvat za kojeg je Ajax dao bogatstvo na udaru legendi; jesu li pretjerali?

10.10.2023 u 10:29

Bionic
Reading

Prodajom Josipa Šutala u Ajax, Dinamo je napravio sjajan posao. No čini se da on zasad nije zadovoljio svojim igrama

Podsjetimo, Dinamo je ovog ljeta prodao 23-godišnjeg Josipa Šutala Ajaxu za 20,5 milijuna eura, uz dodatak da se uz bonuse to može povećati na 23,5 milijuna eura.

Što se Dinama tiče, napravili su sjajan posao, ali što se Ajaxa tiče – nisu zadovoljni. Naime nizozemski velikan proživljava veliku krizu i nakon šest kola nalazi se na skromnom 16. mjestu sa svega pet osvojenih bodova.

No ono što je još veći problem jest obrana koja je 'kiksala' previše puta i ne ulijeva povjerenje, a dio te obrane je i mladi Hrvat Josip Šutalo.

Tako su se na Ajax zbog kupovine Šutala okomili i neki velikani tog kluba, a najglasniji je bio Andy van der Meyde te je, između ostalog, u emisiji rekao:

'On je najskuplji obrambeni igrač u povijesti Ajaxa, a ne razgovara ni s kim u Ajaxu. Ni s kime se ne druži, ne pije kavu… On samo razmišlja o tome kako da se vrati kući, u Zagreb', kazao je između ostalog Van der Meyde.

Legendarni nizozemski trener, 76-godišnji Dick Advocaat, bio je još žešći:

'Pošaljite ga kući! Saznajte koliko novca možete dobiti za njega jer ovako ne može nastaviti', rekao je kratko Advocaat.

Nema sumnje da Šutalu nije bilo lako naviknuti se na novu momčad koja je u krizi i sigurno on nije jedini krivac za to. No s obzirom na velik novac koji je Ajax dao za njega, jasno je da je on prvi na udaru.

No sudeći po onome što je prošao u karijeri, sigurno će vrlo brzo demantirati kritičare koji su ipak malo pretjerali.