Samouvjereni rune

Mladi Danac i Becker imaju pakleni plan koji se tiče Đokovića; je li ovo pretjerao?

30.11.2023 u 10:50

Bionic
Reading

Mladi danski tenisač Holger Rune, kojem je najbolji plasman bio 4. mjesto na ATP ljestvici, sa stilom je najavio plan za 2024. godinu

Tako je 20-godišnji Holger Rune na pitanje što mu je najveća želja za tenisku 2024. godinu rekao:

'U 2024. bih volio postići izvrsne rezultate na betonskoj podlozi. Dosad mi je išlo dobro na zemljanoj podlozi, travi i u dvorani, a sad je vrijeme i za tvrde podloge vani', kazao je Rune, trenutačno osmi tenisač na svjetskoj rang ljestvici.

>> ATP nominirao Gorana Ivaniševića za trenera godine

A koliko je samouvjeren dokaz je i odgovor na pitanje što bi mu bila najveća pobjeda u novoj sezoni:

'Moj izbor bi vio da pobijedim Novaka Đokovića u finalu Australian Opena!'

Tako je na jedan način Rune otkrio pakleni plan koji imaju on i njegov stručni stožer. Podatak kako je Đoković u karijeri osvojio 24 Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji, od čeganajviše puta Australian Open (10) - izaziva poštovanje. Ukratko, Đoković u Australiji ne zna za poraz u finalu!. Uz to je u karijeri od Grand Slamova osvojio još Wimbledon (7), US Open (3) i Roland Garros (3).

No, kad je Đoković u pitanju imao je što dodati jer prema njemu ima veliko poštovanje.

'Sve što je dosad rekao o meni, prihvaćam kao veliki kompliment. Novak je postigao sve o čemu sanjamo', dodao je Rune koji posljednjih nekoliko mjeseci trenira uz pomoć Borisa Beckera, legendarnog njemačkog tenisača koji je jedno vrijeme bio i Đokovićev trener. A Becker je s 20 navršenih godina već imao dva osvojena Wimbledona (1985. i 1986.).

'Jako mi je važno da uz sebe imam nekoga tko ima veliko igračko iskustvo. Svaki put kad treniramo naučim nešto novo. Kad god me nešto zanima, pitam ga i dobijem odličan odgovor', poslao je jasnu poruku Rune koji je uvjeren kako će suradnja s takvom veličinom kao što je Becker vrlo brzo dati rezultata. I to ne bilo kakvih.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati