prvi se pamti

Želite biti dio povijesti Novaka Đokovića, ako ste 'puni kao brod' sada imate priliku

30.11.2023 u 10:14

Bionic
Reading

Žena koja je uhvatila reket Novaka Đokovića iz finala Roland Garrisa 2016. stavila ga je na aukciju i mogla bi zaraditi malo bogatstvo

Abby Doherty bila je među 15.000 gledatelja na stadionu Philippe-Chatrier 5. lipnja 2016. kada je Đoković pobijedio Andyja Murraya. Škot je uzeo prvi set 6-3 prije nego što je srpski tenisač uzvratio za sljedeća tri seta 6-1 6-2 6-4 i osigurao tada svoj 12. Grand Slam naslov.

Osvajanje prvog naslova na pariškoj zemlji bilo je posebno, jer je jedini put u karijeri držao sva četiri velika turnira u isto vrijeme.

Svjetski broj 1 Đoković, koji sada ima rekordna 24 Grand Slama, tada je uzeo svoj reket i nacrtao ogromno ljubavno srce na terenu, a onda ga je bacio u publiku - gdje ga je zgrabila Abby Doherty koja je bila studentica.

Sedam godina kasnije, TMZ Sports izvještava da ga je Doherty odlučila prodati, jer je reket jednostavno skupljao prašinu, a stručnjaci SCP Auctions računaju da bi nevjerojatan dio sportske povijesti mogao postići šesteroznamenkastu cifru.

'Sve je bilo usporeno. Samo ga je bacio u gomilu. Imala sam 'O moj Bože' trenutak jer je išao točno prema nama. Udario mi je u ruku i odbio se na tlo. Potrčala sam do njega, stavila nogu na reket i zgrabila ga. Držala sam ga jako čvrsto. Nakon meča otrčala sam do mjesta gdje je Đoković izlazio s terena. Htjela sam ga zamoliti da potpiše reket, ali nisam uspjela privući njegovu pozornost. Bila je stvarno teška odluka prodati ga, bilo je cool imati komad sportske uspomene, ali stoji u ormaru otprilike šest godina.'

Reket je profesionalno uparen s fotografijama kako bi se potvrdila njegova autentičnost i zaključeno je da je reket korišten za Đokovićevu polufinalnu pobjedu nad Dominicom Thiemom, a zatim opet protiv Murraya u finalu.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'