SKUPINA II

Mirisalo je na 'kuhinju' Danaca i Šveđana, ali ovaj rezultat ide na ruku Portugalaca

19.01.2024 u 22:33

Bionic
Reading

U derbiju 2. kola skupine II na Europskom prvenstvu za rukometaše Danska je u Hamburgu svladala branitelja naslova Švedsku sa 28:27 (17:15).

Iako je Švedska u posljednjih 15 sekundi imala napad za poravnanje, Danska je bila u prednosti tijekom čitavog drugog poluvremena te zasluženo upisala dva boda.

Danska je 17 sekundi prije kraja zabila za 29:27, ali Šveđani su reagirali te zbog povrede pravila igre tražili od sudaca da pregledaju snimku, što su oni na kraju i napravili i poništili gol jer je igrač Danske loptu uzeo iz golmanskog prostora.

Šveđani su imali napad za izjednačenje, lopta je došla do Berhendalha koji je zabio za 28:28, ali suci Vaclav Horaček i Jiri Novotny su se oglasili i rastužili Šveđane. Gol su poništili zbog prijestupa.

Mathias Gidsel je sa deset golova vodio Dansku, dok je Hampus Wanne postigao devet pogodaka za Švedsku.

Danska je na vrhu skupine s maksimalnih šest bodova, dok je Švedska na drugom mjestu s četiri boda, koliko ima i treći Portugal koji je ranije u petak svladao Sloveniju sa 33:30.

Norveška je, pak, u preostalom dvoboju svladala Nizozemsku sa 35:32 (16:18) i tako zadržala izglede za prolazak u polufinale s dva boda koliko ima i Slovenija, dok je Nizozemska ostala na dnu skupine bez bodova.

Standings provided by Sofascore