serie A

Milan bolji od aktualnog prvaka; Theo Hernandez u derbiju presudio Napoliju

11.02.2024 u 22:52

Bionic
Reading

U posljednjem nedjeljnom ogledu 24. kola talijanske Serie A nogometaši Milana su kao domaćini svladali aktualnog prvaka Napoli s minimalnih 1-0

Utakmica je odlučena u 25. minuti nakon brze i točne akcije domaćeg sastava. Rafael Leao je poslao prema Theu Hernandezu odličnu asistenciju, a francuski nogometaš je efektno pogodio za tri boda svoje momčadi.

U ostatku utakmice obje su momčadi imale nekoliko izglednih prilika za golove, pogotovo Milan, ali rezultat se sve do kraja nije mijenjao. U samom finišu okvir gola je spasio domaćina. Milan je ostao na trećem mjestu ljestvice. Došao je drugom Juventusu na bod zaostatka, ali klub iz Torina ima utakmicu manje. Napoli je i dalje deveti.

Uspješno su nogometaši Atalante odradili gostovanje u 24. kolu, 2-1 su pobijedili Genou te su učvrstili četvrto mjesto na ljestvici. Za goste je udarnoj momčadi zaigrao hrvatski reprezentativac Mario Pašalić koji je ujedno asistirao kod prvog gola na utakmici. Pašalić je dodao De Keteraereu koji je odlično s vrha šesnaesterca pogodio za 1-0 Atalante.

Domaćin je izjednačio u 51. minuti, a strijelac je bio Malinovskij, ali samo četiri minute kasnije opet su gosti iz Bergama poveli i taj put zabili za tri boda. Gol je dao Koopmeiners za četvrtu prvenstvenu pobjedu u nizu Atalante. Debelo u sudačkoj nadoknadi Atalanta je iz kontranapada postigla još dva gola , a u oba slučaja akcije je pokrenuo Pašalić. Strijelci su bili Zappacosta i Toure.

Pašalić je odigrao cijelu utakmicu za goste, dok je kod domaćina Milan Badelj zamijenjen u 63. minuti.

Nogometaši Bologne ostvarili su uvjerljivu nedjeljnu pobjedu, na domaćem terenu svladali su Lecce 4-0. Manje od pola sata trebalo je Bologni za uvodna dva gola. Beukema je postigao prvi u petoj minuti, dok je u 27. Orsolini povećao na 2-0. Isti igrač je na startu drugog poluvremena bio strijelac za 3-0, dok je konačnih 4-0 postavio Danac Odgaard golom u 82. minuti.

Bologna se podigla na ljestvici te je trenutačno peta, dok je Lecce ostao trinaesti. Za goste iz Leccea cijelu je utakmicu odigrao hrvatski obrambeni igrač Marin Pongračić, dok je za Bolognu Nikola Moro zaigrao od 78. minute.

U dvoboju Monze i Verone nije bilo pobjednika ni golova čime je Monza drugi put u nizu odigrala u Serie A 0-0 te je već deveti put remizirala ove sezone.

Na početku nedjeljnog rasporeda Fiorentina je razveselila svoje navijače uvjerljivim 5-1 slavljem protiv Frosinonea. Pet različitih strijelaca imala je Fiorentina u pobjedi, golove su dali Belotti, Ikone i Martinez u prvom te Gonzalez i Barak u drugom poluvremenu. Počasni gol za goste dao je Mazzitelli.

Juventus i Udinese odigrat će u ponedjeljak posljednji susret ovog kola.

Standings provided by Sofascore