UNIVERZIJADA

Mihelić osvojio studentsko zlato u klasi Laser

21.08.2011 u 12:46

Bionic
Reading

Hrvatski jedriličar Daniel Mihelić osvojio je zlatnu medalju u klasi Laser na Univerzijadi u kineskom Shenzenu, dok je Ivan Taritaš zauzeo peto mjesto, izvijestio je Hrvatski jedriličarski savez

Od prvog dana naši su kormilari u Laseru izvrsno startali, pogotovo Mihelić. Prva dva dana natjecanja bio je drugi, trećeg dana je preuzeo vodstvo koje je zadržao do kraja. Ivan Taritaš, koji je zauzeo peto mjesto, bio je vrlo blizu osvajanja medalje, nažalost diskvalifikacija radi preuranjenog starta jučer u desetom plovu udaljila ga je od postolja. Ostao je na pet bodova do bronce.

'Uoči Univerzijade nadao sam se medalji, ali znao sam da neće biti lako. Uvjeti za jedrenje bili su jako teški, slab i promjenjiv vjetar, s visokom temperaturom zraka i vrlo visokim postotkom vlage, tako da je doista bilo teško. U današnji plov za odličja sam ušao sa 11 bodova prednosti ispred Njemca Maltea Kamratha. Plan je bio biti blizu njega i ući ili ispred, ili neposredno iza. Plan sam uspio ostvariti, Kamrath je bio drugi, a ja četvrti, što mi je bilo više nego dovoljno za zlato. Inače, Univerzijada je predivno iskustvo, odličan je osjećaj biti ovdje sa svim ovim sportašima', kazao je Daniel Mihelić, koji je zlatnim odličjem nastavio niz sjajnih rezultata hrvatskog jedrenja ove godine.

Daniel Mihelić i Ivan Taritaš bili su jedini jedriličari u sastavu hrvatske misije, jer je testna predolimpijske regata u Weymouthu završila samo tri dana prije početka nadmetanja u Shenzenu.