MORNAR RASTURIO

'Medvjedi' uvjerljivi i s vrućim krumpirima

23.09.2011 u 18:33

Bionic
Reading

I Medveščak na turniru u Tbilisiju i Mornar u Istanbulu postigli su po dvije pobjede na startu i osigurali prolaz

Vaterpolisti zagrebačkog Medveščaka i splitskog Mornara uvjerljivo su krenuli na kvalifikacijskim turnirima Eurokupa u Tbilisiju i Istanbulu.

'Medvjedi' su u glavnom gradu Gruzije u četvrtak pobijedili francusku Nicu s 10:4 (Selem 11 obrana, Babić, Martinić, Ćuk i Samodol dvostruki strijelci), a jučer i ruski St. Peterburg s 9:5 (4:1, 0:0, 2:1, 3:3).

'Odvojili smo se već nakon osam minuta, a u trećoj četvrtini u jednom trenutku vodili i s 8:2. U obrani smo igrali vrlo čvrsto, a napad nam je malo šepao jer su lopte pomalo čudne, igrači imaju dojam kao da hvataju vruće krumpire', kazao je Medveščakov trener Damir Vincek.

Na vratima je opet bio sigurni Selem, koji je obranio osam udaraca, a u napadu je prednjačio bivši mladostaš Martinić s četiri pogotka. Preostale pogotke za momčad sa Šalate postigli su Samodol (2), Ćuk, Jakovac i Babić.

Mornar je u drugoj utakmici u Istanbulu pobijedio gruzijsku Iveriju iz Tbilisija s 20:5 (po četiri pogotka Marinića Kragića i Jerkovića). Gruzijcima nije pomogao niti legendarni Revaz Čomahidze na klupi.