NIJE IM PUNO TREBALO

Dok Hajduk čeka trenera, Perišićeva objava izazvala euforiju među navijačima

16.05.2024 u 10:04

Bionic
Reading

Još jedna sezona bez naslova (prvaka) je iza Hajduka. A nije da se Lukša Jakobušić nije trudio. Jer na Poljudu je sastavljena respektabilna momčad te je trebala trajati puno duže od siječnja. Jer iako su u zimskoj pauzi imali veliku prednost, u nastavku sezone ona se počela topiti kao da je ljeto, a ne zima

Na veliku žalost brojnih Hajdukovih navijača, ni ove sezone nisu osjetili slast osvajanja naslova prvaka. Iako je još u zimskoj pauzi to izgledalo obećavajuće, tim prije što su na Poljud stigli Ivan Perišić, Josip Brekalo, Laszlo Kleinheisler...

Međutim za stvaranje kemije unutar momčadi očito nije bilo dovoljno vremena. Osim toga, Perišić, od kojeg se najviše očekivalo, tek se počeo vraćati u natjecateljsku formu.

U međuvremenu su se zaredali loši rezultati, a Dinamo je u svega nekoliko dana dva puta rastužio Poljud i atmosfera je među Bilima postala sumorna. Danak je platio Lukša Jakobušić, kojem 'bili' puk pripisuje mnoge poslovne uspjehe.

No rezultat je takav kakav je. Novi predsjednik Ivan Bilić ima viziju, a prvi zadatak mu je pronaći trenera za novu sezonu. Jer odlaskom Mislava Karoglana, Jure Ivanković postao je tek v.d.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U nogometnim krugovima u gradu podno Marjana spominju se neka imena, poput Nenada Bjelice, Gorana Tomića, Ante Šimundže, ali i Tonyja Popovicha.

Ipak, onaj kojeg bi navijači najviše htjeli, a to je Goran Tomić, obećao se na vjernost aktualnom poslodavcu, Al Bataehu. Slovenac Šimundža pak ugovorom je vezan uz Maribor do 2025., a Popovichu krajem lipnja istječe ugovor s Melbourneom. Dakle zasad je jedini slobodan Nenad Bjelica. S time da i on dobro kotira na toj listi navijačkih želja.

A kad smo već kod njihovih želja, objavom Perišića na društvenim mrežama i podsjećanjem na njegov prvi gol u dresu Hajduka (op.a., ovdje pogledajte njegovo remek-djelo protiv Istre 1961) u prvi plan iskočilo je ime Edina Džeke. Riječ je o 38-godišnjem nogometašu BiH koji još ima moći i snage u nogama, a trenutno nosi dres turskog Fenerbahčea.

Džeko se javio Perišiću u komentarima, napisavši 'Doktore' te dodavši emotikon 'vatrice'.

Reakcija Hajdukovih navijača bila je nevjerojatna: 'Dođi nam i ti Edine, ima još vatre u tebi', 'Vrime je jarane', 'Pridruži se doktoru, čekamo te'...

'Rekao si da ti je drag Hajduk, u Splitu vodiš i posao, novac si zaradio i za svoju unučad, pa hajde sad na kraju karijere budi velik čovjek i dođi u Hajduk da s Perišićem iduću sezonu napravimo velike stvari i da Split gori', još je jedan od komentara.

  • +26
Istra 1961 - Hajduk, SuperSport HNL (12.5.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Luka Batelic/PIXSELL
Istra 1961 - Hajduk 1:1 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport