MEĐU 10 NAJGLEDANIJIH

Medvjedi u Areni: Klub ulazi u europsku elitu

08.01.2012 u 12:34

Bionic
Reading

Samo najluđi, najhrabriji mogli su prije tri godine predvidjeti da će današnjom utakmicom Medveščaka protiv Jesenica (17,30 sati) početi veliki spektakl koji će u sedam utakmica okupiti više od 105.000 navijača

'Iskreno, prije tri godine ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ćemo u 14 dana imati 100 tisuća ljudi na utakmicama Medveščaka. Ovaj je događaj hokejaški vrh, top-proizvod. Kažu nam to svi gosti koji su bili u Areni prošle sezone', objašnjava predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

Medveščak je ovim spektaklom prerastao standarde EBEL-a, Austrijanci su već i ljubomorni na hokejašku bajku u Zagrebu.

'Postoji doza ljubomore, pogotovo sada kada smo drugi na ljestvici. Sada su opet počeli potencirati pitanje da imamo puno kanadskih Hrvata u svlačionici', otkriva prvi čovjek Medveščaka.

U strast Zagrepčana za hokejom Gojanović nikad nije sumnjao:

'Kada sam u prvoj sezoni EBEL-a vidio koliko su nam navijači privrženi, znao sam da ih nećemo izgubiti. Sretan sam što ćemo ući među 10 najgledanijih klubova u cijeloj Europi! 
Naime, medvjedi će se zbog sedam utakmica u Areni na kraju sezone sigurno uvrstiti među 10 najgledanijih hokejaških klubova u Europi. U prvoj sezoni EBEL-a bili su 35. najgledaniji europski klub (prosjek 6.400 po utakmici), prošle sezone završili su kao 13. (s prosjekom od 7.837), a ove bi se trebali popeti do osmog mjesta, s prosjekom od oko 8.800 navijača po utakmici.'

Pred krcatom arenom i s Lixom na golu, može se i s trojicom