WTA LINZ

Martić lovila 'minus', spašavala meč-loptu, ali snage za preokret nije imala

31.01.2024 u 20:02

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se dugo zadržala na dvoranskom WTA turniru u Linzu gdje je u prvom kolu poražena od Čehinje Katerine Siniakove.

Bio je to dvoboj susjednih tenisačica na WTA ljestvici, Martić je 48. na svijetu, a Siniakova 49., a u dramatičnom meču na kraju je slavila Čehinja 4:6, 6:3, 7:5.

Martić je meč otvorila breakom kojeg je čuvala sve do kraja prvog seta kojeg je dobila sa 6:4. Na jednaki način je Siniakova uzvratila na startu druge dionice. Oduzela je servis hrvatskoj tenisačici i povela 3:0. Za razliku od svoje suparnice u prvom setu Martić je uspjela nadoknaditi izgubljeno. Smanjila je na 2:3, ali i još jednom izgubila svoj početni udarac što je bilo dovoljno Čehinji za izjednačenje na 1:1 u setovima.

U odlučujućem setu opet je Martić morala hvatati zaostatak i još se jednom nije uspjela potpuno vratiti iz minusa. Siniakova je povela 3:1, Martić je izjednačila na 3:3, ali tada opet izgubila gem na svoj servis.

Kod 3:5 Martić je spasila jednu meč-loptu, kod 4:5 je vratila break, ali je opet upala u probleme kod 5:5 kada je Siniakova napravila ključni break koji joj je otvorio vrata drugog kola.

Donna Vekić također nastupa na turniru. Postavljena je za treću nositeljicu, slobodna je u prvom kolu, a u drugom će igrati protiv Ukrajinke Dajane Jastremske, koja je nedavno igrala polufinale Australian Opena. U dramatičnom ogledu prvog kola Jastremska je pobijedila Ruskinju Eriku Andrejevu 7:6(4), 3:6, 6:2.

WTA Linz, 1. kolo:

Katerina Siniakova (Češ) - Petra Martić (Hrv/8) 4:6, 6:3, 7:5