poslali su ga u memphis

Mario Hezonja više nije igrač Portlanda; Trail Blazersi su se elegantno riješili hrvatskog košarkaša

21.11.2020 u 09:41

Bionic
Reading

Mario Hezonja (25) je prije nekoliko dana aktivirao drugu godinu ugovora s Trail Blazersima, ali na kraju ipak neće ostati u Portlandu. Blazersi su odlučili kako Hezonja ipak nije igrač kojeg trebaju te su ga iskoristili u razmjeni u kojoj su u svoje redove vratili Enesa Kantera, a hrvatskog su košarkaša poslali u Memphis Grizzliese

Mario Hezonja (25) je prošlu sezonu u Portlandu odigrao 53 utakmice te je završio na prosjeku od 4,8 koševa i 3,5 skokova po utakmici, a na terenu je prosječno proveo 16,4 minute.

Ovo će mu biti šesta sezona u NBA ligi u koju je stigao 2015. godine kao peti pick drafta. Prve tri sezone proveo je u Orlando Magicu pa jednu u New York Knicksima te je prošlu godinu igrao za Portland Trail Blazerse.

U razmjeni igrača sudjelovala su tri kluba, Memphis je dobio Hezonju i Desmonda Banea, Portland Enesa Kantera, a Boston Celticsi budući pick drafta na koje je prava polagao Memphis.

Hezonja ima veliki problem jer je Memphis jako dobro 'pokriven' na njegovim pozicijama te je pitanje hoće li uopće ostati u Grizzliesima. Klub ga može odmah otpustiti ili iskoristiti u nekoj sljedećoj razmjeni igrača. Možda bi kao slobodan igrač Hezonja mogao sam pronaći novi klub u kojem će se izboriti za veću minutažu...