6. generacija Zaklade

Marin Čilić uručio 25 stipendija sportašima i glazbenicima te poslao snažnu poruku

11.03.2024 u 15:44

Bionic
Reading

Ispred vlastite Zaklade Marin Čilić razvukao je osmijeh na lica 25 mladih sportaša i glazbenika uručivši im stipendije u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade

S novih 25 stipencija ukupan broj stipendista narasla na 128 uz dodatak kako je ovo šesta generacija.

'Planirali smo 20 stipendista za šestu generaciju, ali, evo, odlučili smo se za koju više nakon svih motivacijskih pisama koja su nam stigla', kazao je uvodu Marin Čilić koji je naglasio kako je stigao rekordan broj prijava.

'Svaki put se pronađe netko tko vam razgali srce. Ne možeš ostati ravnodušan', kazao je Čilić o motivacijskim pismima koja je čitao jer ipak svi koju su se prijavili nisu mogli biti odabrani.

U svom govoru ispred mladih sportaša i glazbenika Čilić - koje usput zahvalio sponzorima - između ostalog je rekao:

'Još od djetinjstva nisam propuštao treninge i neprestano bih si postavljao nove izazove i ciljeve, ne razmišljajući i ne ograničavajući se svojim potencijalom. Vodila me motivacija, i kroz uspjehe i kroz prepreke, ona je ta koja me gurala naprijed. Na vlastitom sam teniskom putu naučio koliko je bitno vjerovati u sebe, svoje mogućnosti i nastaviti dalje, čak i kad stvari izgledaju nemoguće. Ustrajnost i nepokolebljiva volja ključni su za postizanje ciljeva', kazao je Čilić dodavši:

Svečana dodjela stipendija Zaklade Marin Čilić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

'Neka vas moj primjer, ali i primjeri mnogih mojih kolega iz svijeta sporta, podsjeti da je samo važno slijediti svoj put. Ne moramo na njemu uvijek biti najbolji, već ići korak po korak, učiti i vjerovati u sebe jer takav stav vodi do cilja i uspjeha.

Za kraj je svim okupljenima poslao snažnu poruku: Samo nebo vam je granica!'

A posebno je ponosan što su stipendije dobili mladi iz cijele Hrvatske, od Slavonije, preko Istre pa do Dalmacije i Dubrovnika.

Zaklada Marin Čilić osnovana je 2016. godine

Zaklada Marin Čilić osnovana je 2016. godine s čvrstom vjerom da svako dijete posjeduje neograničen potencijal. Svako ga dijete može ostvariti, uz odgovarajuću potporu, predan rad i snažnu vjeru u sebe. Zaklada djeci pruža potporu kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja te osigurava financijsku podršku kako bi mladi talenti uspjeli ostvariti svoj puni potencijal i snove pretvoriti u stvarnost.  Dosad je obnovljeno šest školskih laboratorija, a u sklopu projekta Gem Set Hrvatska sagrađena su i četiri školska multifunkcionalna igrališta, dok će peto biti izgrađeno zahvaljujući spektaklu u Zadru održanom u srpnju prošle godine. Uz sve navedeno, sa šestom generacijom stipendista, broj dodijeljenih stipendija se popeo na 128. 

Uz brojne donatore iz cijelog svijeta Zakladi Marin Čilić pridružili su se i Always, Humed Pharma, L'Angelica, Telemach Hrvatska, Poliklinika Bolanča, Poliklinika Terme Selce, Zaklada Plinio i Clarum

Sportske stipendije uručene su: Luni Pađan (18) iz Samobora (streličarstvo), Davidu Sandiću (18) iz Labina (biciklizam), Ani Pranić (16) iz Zagreba (badminton), Viti Radovanoviću (16) iz Zagreba (badminton), Valentini Živković (15) iz Drniša (judo), Franu Radiću (15) iz Zagreba (gimnastika), Leoni Niketić iz Petrova Sela (judo), Leonu Gabrielu Kišičeku (15) iz Zagreba (biciklizam), Karlu Marjanoviću (15) iz Zagreba (taekwando), Marku Kenđelu (17) iz Petrinje (gimnastika), Anti Tunjiću (15) iz Slavonskog Broda (plivanje), Marjeti Smoje (17) iz Solina (sportsko penjanje).

Svečana dodjela stipendija Zaklade Marin Čilić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Glazbene stipendije uručene su Mayi Hong (14) iz Zagreba (violina), Pauli Dubovečak (10) iz Bednje (klarinet), Karlu Vinkoviću (13) iz Zagreba (trombon), Franu Šoli (14) iz Zagreba (violina), Rafaelu Schlosseru (14) iz Zagreba (tamburica), Maksimu Radanecu (14) iz Bjelovara (rog), Jakovu Begiću (16) iz Zagreba (flauta), Dori Marin (16) iz Križevaca (gitara), Heleni Kantarević iz Velike Gorice ( rog), Lovri Zeneralu (15) iz Zagreba (saksofon), Andriji Cukrovu (10) iz Prvić Šepurina (violina), Agnezi Čelan(14) iz Zagreba i Bianki Saridžić (16) iz Zagreba (violina).

'Dan kada svečano dodjeljujemo stipendije uistinu je poseban za nas, a činjenica da je ovo već šesta generacija samo dokazuje da smo na dobrom putu. Toliko je inspirativnih priča i primjera koje dobijemo putem pisama na adresu Zaklade i divno je gledati svu tu talentiranu djecu kako ne odustaju od svojih ciljeva. Uistinu smo ponosni što možemo barem jednim djelom, sportskim rječnikom rečeno, pridržati im ljestve ili dati ruku na putu ostvarenju snova', kazao je ispred okupljenih voditelj Zaklade David Milić.

  • +15
Svečana dodjela stipendija Zaklade Marin Čilić Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic