BILO JE VRIJEME

Luka Modrić otvorio dušu; čekao je na to cijelo desetljeće

07.04.2023 u 13:27

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Luka Modrić, koji je u srijedu s Real Madridom ušao u finale Španjolskog kupa, najavio je tu veliku utakmicu

Naš kapetan je godinama ispadao u polufinalu i ranijim fazama tog natjecanja pa je sretan što će u svibnju imati priliku podići pehar

'Uvijek smo bili blizu, no finale bi nam uvijek nekako izmaknulo, ponekad u polufinalu. Nikako nismo uspijevali ući u finale i eto, sada smo uspjeli, poslije gotovo deset godina', izjavio je 37-godišnji Modrić za stranicu Španjolskog nogometnog saveza (RFEF).

Real Madrid je u srijedu pobijedio s 4:0 Barcelonu na gostovanju čime je nadoknadio poraz od 1:0 iz prve utakmice.

Time je ušao u finale kupa prvi put nakon 2014.godine kada je i podigao pehar.

'Jako smo sretni i ponosni na sebe zbog utakmice u Barceloni', napomenuo je Modrić koji je s Real Madridom osvojio ukupno 22 trofeja od kada je stigao ondje u ljeto 2012.

Ugovor mu istječe za tri mjeseca, 30.lipnja.

Njegov susjed na sjeveru Madrida, bivši Realov napadač Predrag Mijatović, uvjeren je da će mu uprava kluba produžiti ugovor na dodatnih godinu dana.

'Luka mi izgleda jako motiviran, kao da ništa nije osvojio u ovih deset godina', rekao je 54-godišnji Mijatović za radijsku postaju Cadena SER.

  • +24
Barcelona - Real Madrid (uzvratna utakmica polufinala Kupa kralja) Izvor: EPA / Autor: Enric Fontcuberta

'Vjerujem da će produžiti ugovor, ostat će još godinu dana. Ne očekujem puno problema oko toga. Klub zna da Luka želi ostati pa vjerujem da će tako i biti', dodao je Crnogorac.

Real Madrid će 6.svibnja u Sevilli igrati finale španjolskog kupa protiv Osasune, hrvatskog napadača Ante Budimira.

'Kraljevski klub', koji je ove sezone već osvojio Europski superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, u srijedu u četvrtfinalu Lige prvaka čeka posrnuli Chelsea.

U prvenstvu, međutim, zaostaje 12 bodova za vodećom Barcelonom, a od nje je bio izgubio i u finalu španjolskog Superkupa.