Poljak otvoreno

Lewandowski otkrio na što ga je Klopp nagovarao: Ne znam je li to bilo ozbiljno!

07.04.2023 u 12:38

Bionic
Reading

Poljski nogometaš Robert Lewandowski, trenutačno igrač Barcelone, osvrnuo se na njemački klupski nogomet i svoju karijeru

A posebna osoba u karijeri 34-godišnjeg Roberta Lewandowskog svakako je trener Jürgen Klopp s kojim je surađivao u Borussiji Dortmund od 2010. do 2014. godine.

Malo je poznato kako ga je upravo Klopp doveo iz poljskog Lech Poznana u Dortmund.

No, Lewandowski – koji je od 2014. do 2022. igrao za minhenski Bayern - dosad nije govorio o tome kako ga je Klopp nagovarao da mu se pridruži u Liverpoolu. O detaljima tih tjanih pregovora sve Lewandowski je sve ispričao…

'Bilo je to na jednoj prijateljskoj utakmici između Liverpoola i Bayerna 2017. godine Tom prilikom sam razgovarao sa Kloppom koji je upitao 'Zar ne bi želio doći u Liverpool?'. Pogledali smo se i ja sam se počeo smijati. Ne znam da li je to bilo potpuno ozbiljno s njegove strane, ali odlazak u Liverpool nikada nije bio u mom planu', ispričao je Robert Lewandowski za u intervjuu za njemački Bild.

Kratko se dotakao i nagle smjene trenera Juliana Nagelsmanna u Bayernu.

'Za mene je to bilo iznenađenje! Bayern je dobro igrao u Ligi prvaka, u prvenstvu stil igre nije svima bio po volji, ali osvajanje titule je bila realna mogućnost', kazao je Lewandowski koji je usput pohvalio i novog trenera Bayerna Thomasa Tuchela s naglaskom na 'taktiku' za što je majstor.

  • +24
Barcelona - Real Madrid (uzvratna utakmica polufinala Kupa kralja) Izvor: EPA / Autor: Enric Fontcuberta