CIJENA? PRAVA SITNICA

Londonski Arsenal želi Haalandovog nasljednika i Šimićevog prethodnika

01.11.2023 u 14:04

Bionic
Reading

Londonski Arsenal u potrazi je za još jednim napadačem, a izbor je navodno 'pao' na slovenskog reprezentativca Benjamina Šeška

Londonski klub je dobro započeo sezonu, ali dugoročno mu nedostaje pravo rješenje za poziciju napadača pa mi to mogao biti upravo nogometaš Leipziga i standardni reprezentativac u ekipi Matjaža Keka.

Naime, Englezi opisuju Eddieja Nketiaha, Gabriela Jesusa i Leandra Trossarda kao tek privremena rješenja, dok Šeška nazivaju slovenskim Haalandom koji bi trebao biti dugoročno rješenje za napad Topnika.

Ovaj 20-godišnjak karijeru je počeo u Krškom, pa je preselio u Domžale, iz kojih je pak otišao u RB Salzburg.

Austrijski klub slao ga je na posudbu u svoju drugu momčad, odnosno u Liefering, da bi nakon Haalandovog odlaska u Borussiju zauzeo njegovu poziciju u Salzburgu.

No, Šeškovu 'eksploziju' uočio je RB Leipzig, u kojeg je preselio ovog ljeta.

Šeško je u 13 utakmica za klub ove sezone zabio šest golova, a tijekom rujna i listopada dodao je još tri i u dresu slovenske reprezentacije.

Njemački klub za njega navodno traži oko 50 milijuna eura, a ranije su za njega zainteresirani bili Chelsea i Manchester United. Topnici su navodno i spremni platiti taj iznos.