supersport hnl

'Lokosi' dočekuju Goricu, u Koprivnici se igra 'Derbi Sjevera'; evo gdje gledati

06.04.2024 u 10:24

Bionic
Reading

Subotnji program 29. kola SuperSport HNL-a u Kranjčevićevoj otvaraju Lokomotiva i Gorica (16.50 sati, MAXSport1, MAXtv), a potom je u Koprivnici na rasporedu 'Derbi Sjevera' u kojem Slaven Belupo dočekuje Varaždin (19 sati, MAXSport1, MAXtv)

Zanimljiva će ovo biti subota na travnjacima SuperSport HNL-a. Zahuktala Lokomotiva bori se za mjesto koje vodi u Europu sljedeće sezone, a sad u 29. kolu u Kranjčevićevoj (16.50 sati, MAXSport1, MAXtv) dočekuje Goricu koja se napokon izvukla iz teške rezultatske krize. Poslastica nas očekuje u večernjem terminu jer se igra 'Derbi Sjevera', Slaven Belupo u Koprivnici dočekuje Varaždin (19 sati, MAXSport1, MAXtv).

LOKOMOTIVA - GORICA (16.50 sati, MAXSport1, MAXtv)

'Lokosi' su u ovoj 2024. godini sjajni, imaju samo jedan jedini poraz (u gostima kod Rijeke) te se s Osijekom bore za četvrto mjesto na ljestvici. U Kranjčevićevoj za poraz ne znaju čak šest utakmica u nizu i treba istaknuti kako su tu bodove ostavljali i Dinamo i Hajduk i Rijeka i Osijek.

Momčad Silvija Čabraje u srijedu je ispala iz Kupa te se sad može posvetiti borbi za Europu, a to je loša vijest za Goricu koja se dolaskom Rajka Vidovića na klupu uspjela konsolidirati te je na dva gostovanja povezala remi (Istra 1961) i pobjedu (Varaždin). Momčadi iz Velike Gorice ovo je treće gostovanje u nizu...

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Čeka nas izuzetno zahtjevan protivnik, možda ove godine uz Rijeku i najkvalitetniji, koji ove godine ima tek jedan prvenstveni poraz i sada ovaj od Rijeke u Kupu. Dosta su mlada ekipa, s par iskusnih igrača, uz odličnog trenera, koji to vodi jako dobro. Čvrsti su, agresivni, a možda su i najbolji u tranziciji iz obrane u napad', istaknuo je trener Gorice Rajko Vidović te dodao:

'Sigurno da će na njih ostaviti trag ova utakmica u srijedu, ali imaju dosta mladih igrača i dosta širok kadar. Mislim da će oni biti jako motivirani za ovu utakmicu. Ali, vjerujem da su i moji dečki jako raspoloženi i mogu odigrati kvalitetno i mogu biti jako disciplinirani, koncentrirani i ja se baš veselim toj utakmici!'

Susret je najavio i Jurica Pršir koji je u pobjedi 4:2 kod Varaždina zabio i asistirao.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Svi znamo koliko je teško igrati u Kranjčevićevoj i da teren nije u najboljem stanju. Ali, kako nama tako njima. Mi moramo biti na 100 posto i idemo i tamo uzeti sva tri boda. Nadam se da ćemo to ostvariti. Ne bih nikog isticao, imaju širok kadar, svi su kvalitetni, u tranziciji opasni. Ali mi se moramo posvetiti sebi i najvažnije je da mi budemo pravi', zaključio je Pršir.

SLAVEN BELUPO - VARAŽDIN (19 sati, MAXSport1, MAXtv)

U Koprivnici se igra 'Derbi Sjevera', Slaven Belupo dočekuje Varaždin. 'Farmaceuti' su nanizali pet poraza, a ukupno već sedam utakmica ne znaju za pobjedu na koju čekaju još od početka veljače. No, sad u Koprivnicu stiže 'stra mušterija', momčad Varaždina koja na gostujuću pobjedu kod 'farmaceuta' čeka još od svibnja 2010. godine!

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Čeka nas susjedski derbi i zahtjevna utakmica. Znamo da smo u negativnom nizu, želimo ga prekinuti, odigrati dobru utakmicu i tako osvojiti sva tri boda. Sudi nam mladi talentirani sudac Erceg, očekujem da će biti u boljem izdanju nego u nekim prošlim dvobojima koje je sudio u Koprivnici. I nadam se da ćemo svi zajedno uživati u nogometu', kaže trener Slaven Belupa Roy Ferenčina u najavi derbija.

Ni Varaždin ne briljira, igra 'toplo-hladno'... Remizira doma s Hajdukom pa izgubi od Rijeke, pobijedi Osijek u gostima pa doma strada od Gorice 4:2... A statistika nije na njihovoj strani kad su utakmice u Koprivnici u pitanju jer na pobjedu čekaju još od svibnja 2010. godine.

  • +9
28. kolo SuperSport HNL-a, Varaždin - Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Čvrsti su, agresivni, dobri iz tranzicije i kada smo s njima nedavno igrali na domaćem terenu također su nam radili probleme iz tranzicije i prekida. Čeka nas borbena, teška utakmica u kojoj moramo prihvatiti duel, uzimati druge lopte i nametnuti se svojom igrom. Ne odgovaraju nam ove sezone, ali tradicije su tu da se ruše. Svaka je utakmica posebna, za sebe, ne treba gledati u prošlost, već se za svaki susret posebno pripremati i dobro ga odraditi', kaže trener Varaždina Nikola Šafarić.