supersport hnl

Ferenčina uoči 'Derbija Sjevera' upozorava suca: Očekujem da će biti u boljem izdanju

05.04.2024 u 21:26

Bionic
Reading

Slaven Belupo i Varaždin u 29. kolu SuperSport HNL-a (subota, 6. travnja, 19 sati, MAXSport1, MAXtv) u Koprivnici igraju novi 'Derbi Sjevera'. Susret su najavili treneri Roy Ferenčina i Nikola Šafarić

Slaven Belupo sutrašnji 'Derbi Sjevera' s Varaždinom (subota, 6. travnja, 19 sati, MAXSport1, MAXtv) dočekuje u ne baš sjajnom raspoloženju. 'Farmaceuti' su nanizali pet poraza, a ukupno već sedam utakmica ne znaju za pobjedu na koju čekaju još od početka veljače.

No, sad u Koprivnicu stiže 'stra mušterija', momčad Varaždina koja na gostujuću pobjedu kod 'farmaceuta' čeka još od svibnja 2010. godine!

'Čeka nas susjedski derbi i zahtjevna utakmica. Znamo da smo u negativnom nizu, želimo ga prekinuti, odigrati dobru utakmicu i tako osvojiti sva tri boda. Od naših igrača očekujem da će biti puno bolji nego na prošlim utakmicama. Vraćaju se Agbekpornu i Štrkalj, pred nama je težak protivnik, ali dat ćemo sve od sebe. Sudi nam mladi talentirani sudac Erceg, očekujem da će biti u boljem izdanju nego u nekim prošlim dvobojima koje je sudio u Koprivnici. I nadam se da ćemo svi zajedno uživati u nogometu', kaže trener Slaven Belupa Roy Ferenčina u najavi utakmice te dodaje:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Lepinjica je ozlijeđen, osjeća bol u koljenu i neće biti na raspolaganju kao ni Hlevnjak. Svi ostali su na raspolaganju i nakon današnjeg treninga ćemo odlučiti tko će krenuti od prve minute. U napad nam se vraća Štrkalj. Sutrašnja utakmica na terenu iziskuje iskusne igrače, u igru ću staviti one kojima najviše vjerujem i koji su do sad kod mene i najviše igrali. Varaždin ima svoje kvalitete. Oni gaje nogomet koji se igra od noge do noge, ali uvijek gledam našu ekipu. Nadam se da ćemo biti što bolji, teren nije idealan za kombinatoriku i teško je na njemu igrati, ali vjerujem da će se sreća okrenuti na našu stranu. Moramo je zaslužiti i zato očekujem od igrača da budu na najvišem mogućem nivou', zaključio je trener Slaven Belupa.

Ni Varaždin ne briljira, igra 'toplo-hladno'... Remizira doma s Hajdukom pa izgubi od Rijeke, pobijedi Osijek u gostima pa doma strada od Gorice 4:2... A statistika nije na njihovoj strani kad su utakmice u Koprivnici u pitanju jer na pobjedu čekaju još od svibnja 2010. godine.

'Tablicu uopće ne treba gledati, pokazalo se da svatko svakoga može pobijediti, tako će biti i ova utakmica. Slaven Belupo će tražiti i očekuju tri boda s obzirom na to da smo im suparnik po mjeri i da imamo loš omjer s njima tako da su sigurno u psihološkoj prednosti, a i igraju kod kuće. Mi idemo također idemo po tri boda, odraditi utakmicu na puno boljem nivou nego što smo odradili posljednji susret, pogotovo u defenzivi. Ne mogu reći da nismo htjeli, ali nedostajalo je koncentracije i malo više mirnoće u završnici. Morali smo se resetirati i kroz ovaj tjedan dobro pripremiti za ono što nas očekuje', rekao je trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić te se osvrnuo na Slaven Belupo:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Čvrsti su, agresivni, dobri iz tranzicije i kada smo s njima nedavno igrali na domaćem terenu također su nam radili probleme iz tranzicije i prekida. Čeka nas borbena, teška utakmica u kojoj moramo prihvatiti duel, uzimati druge lopte i nametnuti se svojom igrom. Ne odgovaraju nam ove sezone, ali tradicije su tu da se ruše. Svaka je utakmica posebna, za sebe, ne treba gledati u prošlost, već se za svaki susret posebno pripremati i dobro ga odraditi.'

  • +9
28. kolo SuperSport HNL-a, Varaždin - Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL