SuperSport HNL

Lokomotiva posljednjeg dana prijelaznog roka dovela zvučno pojačanje

15.02.2024 u 13:29

Bionic
Reading

Nogometaši Lokomotive su u posljednjih deset prvenstvenih utakmica upisali tri pobjede, šest remija i samo jedan poraz te se momčad Silvija Čabraje s pravom nada borbi za plasman u Europu. Zato su za proljetni dio SuperSport HNL-a doveli igrača koji će biti značajno pojačanje

'Nakon 3 godine i 6 mjeseci, Lirim Kastrati se vraća u NK Lokomotivu! Lirim nam dolazi na posudbu iz mađarskog Fehervar FC do kraja tekuće sezone. Dobro došao natrag Lirime!', objavili su iz Lokomotive na društvenim mrežama.

Da, momčad trenera Silvija Čabraje više ne skriva ambicije, i sam je strateg hit-momčadi 'lokosa' najavio kako će ovog proljeća loviti plasman u Europu.

A baš zbog toga je i vraćen kosovski krilni napadač koji je za 'lokose' igrao od 2017. do 2020. te je u 89 utakmica zabio 21 gol uz još 11 asistencija.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Dinamo - Hajduk 2:0 (Lirim Kastrati, 36) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

U ljeto 2020. godine Lokomotiva je Kastratija prodala Dinamu u transferu teškom oko dva milijuna eura, a on je na Maksimiru odigrao 51 utakmicu u kojima je zabio četiri gola uz još devet asistencija.

No, nije se Kastrati uspio nametnuti pa su ga 'modri' u ljeto 2022. godine za oko 1.5 milijuna eura prodali varšavskoj Legiji. Njegovi su se problemi nastavili i u Poljskoj gdje se zadržao samo godinu dana. Odigrao je za Legiju 24 utakmice, zabio dva gola i jednom asistirao da bi potom u ljeto 2022. kao slobodan igrač potpisao za mađarski Fehervar iz kojeg sad dolazi u Lokomotivu na posudbu do kraja sezone.

Kastrati je i za reprezentaciju Kosova upisao 17 nastupa uz jedan gol.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Dinamo - Lokomotiva 1:4 (Kastrati 67) Izvor: Screenshot / Autor: Youtube