problemi za nizozemce

Ljutiti Ronald Koeman nije štedio svoje igrače: Šokiran sam onim što sam vidio

28.03.2023 u 13:32

Bionic
Reading

Iznervirani nizozemski izbornik Ronald Koeman rekao je da je šokiran učinkom svoje momčadi u prvom tjednu povratka na čelo reprezentacije i da je potrebno drastično poboljšanje reprezentacije, koja sljedeći susret igra u polufinalu Lige nacija protiv Hrvatske

To nije bio povratak koji je Ronald Koeman tražio na početku svog drugog mandata nakon što je zamijenio Louisa van Gaala dok su Nizozemci mlako startali u kvalifikacijama za EURO 2024. godine.

'Moramo se poboljšati, prilično sam šokiran onim što sam vidio', rekao je Koeman.

Zbog virusa je prošlog tjedna pet igrača odustalo od puta u Pariz, gdje ih je Francuska porazila 4:0, a Nizozemci su potom u ponedjeljak svladali Gibraltar 3:0, ali uz mizernu igru.

Koeman nije skrivao nezadovoljstvo jer su Nizozemci protiv Gibraltara od 50. minute imali igrača više, no na kraju su slavili 'samo' 3:0.

'Nije bilo dobro, prilično sam razočaran. Stvarno mora biti bolje. Moramo se i osposobiti jer ovo je stvarno bilo premalo', rekao je Koeman nakon utakmice te u istom tonu nastavio:

  • +4
Francuska - Nizozemska, kvalifikacije za EP 2024. Izvor: EPA / Autor: Mohammed Badra

'Bio je to loš tjedan, puno se igrača u početku razboljelo. Tada smo teško izgubili od Francuske, a ni protiv Gibraltara to nije bilo dovoljno. Uskoro će morati biti bolje. Nikad nisam imao takav tjedan u svom prethodnom mandatu kao izbornik i nadam se da se neće ponoviti.'

Nizozemci će morati napraviti veliki iskorak jer su sljedeći u Ligi nacija u lipnju, kojoj su domaćini. Igraju s Hrvatskom u Rotterdamu 14. lipnja, a četiri dana kasnije idu u finale ili doigravanje za treće mjesto protiv Italije ili Španjolske.

'Ovo su glavni protivnici i mislim da će biti važno da za te utakmice na okupu imamo kompletan sastav', zaključio je nizozemski izbornik Ronald Koeman.