smjena u londonu

Ivan Perišić uoči utakmice s Turskom doznao katastrofalne vijesti o treneru; ovo ga je uzdrmalo

27.03.2023 u 06:13

Bionic
Reading

Antonio Conte više nije trener Tottenhama, objavio je londonski klub u nedjelju kasno navečer. Conte je sa 'spursima' sporazumno raskinuo ugovor, a momčad će do kraja sezone voditi njegov pomoćnik Cristian Stellini uz Ryana Masona

Dugo se 'kuhalo' u Tottenhamu, isprva Antonio Conte nije bio zadovoljan sportskom politikom kluba iako je samo u 2022. godini na pojačanja potrošio nešto manje od 200 milijuna eura. No, u isto vrijeme nije uspio donijeti niti jedan trofej, pa su klupski čelnici predvođeni Danielom Levyjem počeli sumnjati u njegovu trenersku strategiju.

Od studenog 2021. godine kad je preuzeo Tottenham, Conte je 'spurse' vodio na 76 utakmica, ostvario je 41 pobjedu, 12 remija i 23 poraza. Presudila mu je relativno loša sezona, Tottenham je ispao iz svih natjecanja, a u prvenstvu je trenutno četvrti i bori se za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. U samo dva tjedna 'spursi' su ispali iz FA Kupa i Lige prvaka, a uoči reprezentativne stanke odigrali su samo 3:3 protiv posljednjeg Southamptona iako su vodili 3:1...

Taj je remi posebno razbjesnio Contea koji je javno prozvao i napao svoje igrače.

'Mi nismo momčad. Mi smo jedanaest igrača koji izađu na teren. Vidim sebične igrače, nogometaše koji ne žele pomoći jedni drugima i koji ne daju sve od sebe', sipao je tada Conte i nastavio:

'Do sada sam šutio i pokušavao sakriti sve, ali više ne želim!'

  • +69
Hrvatska - Wales, kvalifikacije za EP 2024. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Uz to je 'raspalio' i po klupskim čelnicima.

'Ovo je priča o Tottenhamu: ovdje je isti vlasnik već 20 godina i nikada nisu ništa osvojili. Zašto? Je li za to kriv klub ili svaki trener koji je od tada bio ovdje?', sipao je ogorčeni talijanski trener.

I tu je definitivno puklo, Tottenham i Conte su se sporazumno razišli.

'Imamo još deset utakmica do kraja sezone u Premiershipu i borit ćemo se svim silama da izborimo nastup u Ligi prvaka', rekao je prvi čovjek Tottenhama Daniel Levy te dodao:

'Moramo skupiti glave i biti jaki do kraja. Svi moraju dati sve od sebe kako bi imali jak kraj sezone i izborili ono što želimo.'

Ova je vijest zatekla Ivana Perišića (34) u trenucima kad je hrvatska reprezentacija kretala put Turske gdje sutra (utorak, 28. ožujka, 20.45 sati) u Bursi igra utakmicu 2. kola kvalifikacija za plasman na EURO 2024. godine u Njemačkoj.

Jer Perišić je prošlog ljeta baš zbog Contea odbio ostati u Interu te se priključio Tottenhamu. Sjajno je s Conteom surađivao na San Siru i može se reći da je sada bio jedan od njegovih ljudi u svlačionici 'spursa'. Conte je insistirao da Perišić dođe u London. A ove je sezone Perišić za Tottenham odigrao 36 utakmica u svim natjecanjima, zabio je jedan gol i još osam puta asistirao. Nije loše, ali... Usporedbe radi, u Bayernu je u 35 utakmica imao osam golova i 10 asistencija, a imao je puno manju minutažu nego sada u Londonu.

Problem? Pa to što Perišić ima ugovor do kraja lipnja 2024. godine, no pitanje je hoće li ga, sad kad je klub napustio njegov 'zaštitnik' Antonio Conte, Tottenham zadržati. Već se ranije nagađalo da će Perišić ovog ljeta krenuti dalje, a kao najizglednija opcija spominjao se povratak u Inter.

Dodatni je problem i to što su Perišića ove vijesti iz Londona zasigurno uzdrmale, a 'vatrene' nakon kiksa i šokantnog 1:1 remija s Walesom na Poljudu već sutra čeka težak ispit u gostima kod Turske. Baš nam na toj utakmici treba onaj stari, razigrani Ivan Perišić.