LIGUE 1

Lens deklasirao Lyon pred njegovim navijačima; Brest se učvrstio iza PSG-a

04.03.2024 u 00:00

Bionic
Reading

Nogometaši Lensa s uvjerljivih su 3:0 slavili na gostovanju u Lyonu, gdje je u nedjelju odigrana posljednja utakmica 24. kola francuskog prvenstva.

Florian Sotoca je u 43. minuti načeo mrežu domaće momčadi. U 53. minuti Elye Wahi je iskoristio kazneni udarac za 2:0, a konačnih 3:0 postavio je Kevin Danso u 87. minuti. Tri minute prije domaća momčad je ostala s igračem manje, jer je crveni karton zbog neopreznog starta zaradio Ainsley Maitland-Niles.

Duje Ćaleta-Car je odigrao cijelu utakmicu, dok je Dejan Lovren ostao na klupi Lyona, čiji je niz od četiri prvenstvene pobjede prekinut u nedjelju.

Nogometaši Lorienta ostvarili su važnu pobjedu u borbi za opstanak u francuskoj Ligue 1, a u nedjelju su trijumfirali s 2:1 na gostovanju kod Rennesa. Muhammad Bamba doveo je Lorient u vodstvo u 59. minuti, da bi Eli Junior Kroupi u 90. minuti pogodio za 2:0. U sučevom dodatku Rennes je uspio samo postići utješni pogodak, a strijelac je bio Amine Gouiri (90+4).

Brest je pred svojim navijačima svladao Le Havre s minimalnih 1:0, što mu je donijelo četiri boda prednosti u odnosu na Monaco, najbližeg pratitelja u borbi za drugo mjesto. Pogodak za treću uzastopnu pobjedu Bresta postigao je Pierre Lees-Melou u 34. minuti. 

Metz je s 2:0 slavio u Nantesu i povećao svoje izglede za opstanak u elitnom društvu. Georges Mikautadze je u 58. minuti realizirao kazneni udarac, a dvije minute poslije asistirao Matthieu Udolu za konačnih 2:0. Nantes je s 25 bodova na 13. poziciji, a Metz je prvom pobjedom još od studenog prošle godine došao do 20 bodova i ostao na predzadnjoj poziciji, ali je smanjio zaostatak za momčadima ispred sebe i pobjegao zadnjem Clermontu koji ima 17 bodova.

Montpellier je dvaput hvatao zaostatak protiv Strasbourga pred svojim navijačima i na kraju uspio izvući bod odigravši 2:2. Habib Diarra (47-11m) i Emanuel Emegha (83) su dvaput donosili prednost gostima, ali je oba puta Arnaud Nordin (71, 87) spašavao domaću momčad.

Nogometaši Toulousea ostvarili su treću uzastopnu prvenstvenu pobjedu svladavši Nicu s 2:1 pred svojim navijačima. Gosti su odlično počeli meč i već u 8. minuti poveli golom Teremasa Moffija. Toulouse je do preokreta došao u četiri minute drugog poluvremena. Prvo je Thijs Dallinga u 65. minuti izjednačio, a pobjedu Toulouseu donio je Yann Gboho u 69. minuti.