'vojvoda' ide u mirovinu

Legendarni hrvatski MMA borac nakon 20 godina karijere u ringu objavio tužnu vijest: Neizbježno vrijeme je stiglo...

15.06.2020 u 16:15

Bionic
Reading

Igor Pokrajac (41) objavio je kraj karijere. Nakon što je u Poljskoj izgubio od Michala Kite (40), veteran hrvatskog MMA sporta odlučio je reći dosta i proslavljeni Vojvoda (The Duke) više se neće boriti...

Igor Pokrajac (41) u subotu je izgubio sudačkim prekidom od Michala Kite (40) nakon samo četrdesetak sekundi prve runde u debiju za novonastalu poljsku MMA promociju FEN.

U karijeri koja je trajala punih 20 godina Pokrajac je odradio 45 borbi, ima 29 pobjeda i 15 poraza, no ovaj ga je poraz 'natjerao' na povlačenje u mirovinu.

'Neizbježno vrijeme je stiglo. Natjecao sam se u ovom sportu 20 godina i volio svaku minutu. Ali, više nemam to u sebi, ono što je potrebno da bih se natjecao na razini na koju sam navikao. Nema potrebe više gurati dalje kad se moj put više ne poklapa s rezultatima. Kako god mi to bilo teško priznati, svjestan sam svega', napisao je na svom Instagram profilu Igor Pokrajac i dodao:

'Odgađao sam ovu neodgodivu odluku duže vrijeme. Sudjelovao sam u MMA sportu i volio to, ali više nemam poriv 'stavljati stvari na kocku' i uživati koliko mogu uživati gledajući ga. Hvala svim navijačima, organizacijama i protivnicima na ovom dugom putu. 'Vojvoda' odlazi...'

Popularni The Duke na kraju je imao i posebnu zahvalu Mirku Filipoviću:

'Velika zahvalnost Cro Copu koji me je gurnuo u borilački svijet i dao mi priliku da budem dio njega', zaključio je Pokrajac.