OSVAJAČICA GRAND SLAMOVA

Legendarna tenisačica izbjegla višegodišnji zatvor, ali ne može odahnuti

17.01.2024 u 14:36

Bionic
Reading

Bivša španjolska teniska zvijezda Arantxa Sanchez Vicario osuđena je na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog prijevare, objavio je u srijedu sud u Barceloni

Sanchez Vicario (52) i njezinog bivšeg supruga Josepa Santacanu te još tri osobe kazneni je sud osudio za skrivanje imovine kako bi izbjegli plaćanje duga od 7.6 milijuna eura (8,27 milijuna dolara) banque de Luxembourg, uključujući kamate.

Sanchez Vicario neće služiti nikakvu kaznu u zatvoru pod uvjetom da ne počini bilo koji drugi zločin unutar dvije godine.

Njih dvoje, koji su se razveli 2019., odbacili su optužbe, a Santacana je osuđen na tri godine i tri mjeseca zatvora, navodi se u priopćenju suda.

Sanchez Vicario je okrivila Santacanu, tvrdeći da je on raspolagao njezinim novcem i da ona nije bila svjesna bilo kakvog nezakonitog diranja u njezinu obiteljsku imovinu. Naređeno im je da plate 6.6 milijuna eura odštete Banque de Luxembourg i da plate neodređene kazne.

Sanchez Vicario bila je prva španjolska igračica koja je dosegla vrh ljestvice tenisačica. Osvojila je Roland Garros tri puta i jednom US Open prije nego što se umirovila 2002. godine.