BJK Cup

Lea Bošković sjajno otvorila odlučujući dvoboj za prvo mjesto

10.04.2024 u 13:39

Bionic
Reading

Hrvatska teniska reprezentativka Lea Bošković (WTA - 214.) svladala je Magdalenu Stoilkovsku (WTA - 1127.) sa 7:5, 6:2 i tako donijela prvi bod našim tenisačicama u susretu sa Sjevernom Makedonijom, koji se odigrava na turniru Euro-afričke skupine 2 Billie Jean King Cupa u litavskom glavnom gradu Vilniusu.

Bošković je dvoboj prelomila na svoju stranu nanizavši šest gemova od vodstva makedonske reprezentativke 5:4 u prvom setu. Tako je 24-godišnja Zagrepčanka osvojila prvu dionicu meča sa 7:5 i povela 3:0 u drugom setu.

Stoilkovska je nakratko zaustavila Lein niz smanjivši zaostatak na 3:2, ali je Bošković novom serijom od tri osvojena gema privela meč kraju za vodstvo Hrvatske od 1:0.

U drugom pojedinačnom meču se sastaju najbolje rangirane nominirane igračice za ovaj susret. S hrvatske strana to je Antonia Ružić (WTA - 210.), a s makedonske Lina Đorčeska (WTA - 219.).

Za dvoboj parova Marin Bradarić je nominirao Bošković i Ružić, dok je njegov kolega na suprotnoj strani Dimitar Labudovik prijavio Đorčesku i Stoilkovsku.

Iako je bila nominirana za ovaj turnir, najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić neće nastupiti u Vilniusu. Ona je stigla u Litvu ozlijeđena, a već u utorak se vratila u Hrvatsku, gdje će nastaviti proces oporavka od ozljede, što je podijelila sa svojim pratiteljima na Instagramu.

Pobjednička reprezentacija iz ovog susreta osvojit će prvo mjesto u grupi A i u nastavku turnira će razigravati s pobjedničkim ekipama iz grupa B i C za osvajanje jednog od dva mjesta za plasman u Euro-afričku skupinu 1.

HRVATSKA - SJEVERNA MAKEDONIJA 1:0

  • Lea Bošković - Magdalena Stoilkovska 7:5, 6:2
  • Antonia Ružić - Lina Đorčeska
  • L. Bošković / A. Ružić - L. Đorčeska / M. Stoilkovska