talijanska liga

Lautaro Martinez presudio Fiorentini i vratio Inter na vrh ljestvice Serie A

28.01.2024 u 22:59

Bionic
Reading

U susretu 22. kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter je na gostovanju pobijedio Fiorentinu 1-0 vrativši se na vrh ljestvice

Gol odluke zabio je Lautaro Martinez u 14. minuti. Fiorentina je najbolju priliku za izjednačenje imala u 76. minuti međutim, Nicolas Gonzalez nije realizirao kazneni udarac.

Jedanaesterac je skrivio golman Yann Sommer udarivši u skoku M'Bala Nzolu, međutim Švicarac se iskupio obranivši Gonzalezov udarac.

U ranije odigranom susretu Lazio i prvak Napoli su odigrali bez golova, ali i bez pravih prilika. Bila je to skromna utakmica sa samo jednim udarcem u okvir gola i to domaćina.

Monza je pobijedila Sassuolo 1-0, Genoa je preokretom svladala Lecce 2-1, dok su Verona i Frosinone odigrali 1-1.

Monza je do prve pobjede u zadnja tri kola, te ukupno sedme u sezoni, stigla golom Andreje Colpanija u 31. minuti. Martin Erlić nije nastupio za goste.

U susretu između Verone i Frosinonea nije bilo pobjednika. Domaćin je poveo u 45. minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Tomaš Suslov. Verona je imala i jedanaesterac u 37. minuti, ali je Ondrej Duda nije bio uspješan. Izjednačio je Kaio Jorge u 58. minuti.

U prvom nedjeljnom dvoboju Genoa je na svom travnjaku preokretom svladala Lecce 2-1.

Lecce je dominirao prvim dijelom, Crnogorac Nikola Krstović je u 14. minuti prvo promašio penal, ali se iskupio u 31. minuti golom za vodstvo gostiju. Genoa je poravnala preko Matea Reteguija u 70. minuti, a šest minuta kasnije isti igrač je asistirao Gancu Calebu Ekubanu za pobjedu. Marin Pongračić je odigrao cijeli susret za Lecce, dok je Milan Badelj kod Genoe propustio susret zbog parnih kartona.

U ponedjeljak se sastaju Salernitana i Roma.

Na ljestvici vodi Inter s 54 boda i utakmicom manje, Juventus je drugi s 53 boda, dok je treći Milan s 46 bodova. Fiorentina je peta s 34 boda.

Standings provided by Sofascore