FUTSAL REPREZENTACIJA

Kustić zrači optimizmom: Na Svjetskom prvenstvu imat ćemo važnu ulogu!

16.04.2024 u 22:27

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić čestitao je hrvatskim reprezentativcima u futsalu, koji su kroz dodatne kvalifikacije izborili plasman na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu

Hrvatska futsalska reprezentacija uspješno je preskočila posljednju prepreku na putu prema Svjetskom prvenstvu u Uzbekistanu, reprezentaciju Poljske, s kojom je nakon pobjede u Koszalinu (3-2) remizirala u Zagrebu (2-2).

"Čestitam svim igračima i stručnom stožeru na čelu s izbornikom Mavrovićem na ovom sjajnom uspjehu, koji smo čekali 24 godine. No, tim je slađe proslaviti ovaj plasman, koji još jednom potvrđuje na koliko je visokoj razini i koliko je snažan hrvatski klupski i reprezentativni futsal," kazao je Kustić za HNS.

"Posebno mi je drago zbog iskusnijih igrača koji su nekoliko puta bili vrlo blizu plasmana, preživjeli su neke bolne i tijesne poraze, i pokazali da se upornost, vjera i borbenost uvijek na kraju isplate. Zahvaljujem i navijačima na odličnoj podršci u ispunjenom Draženovom domu," dodao je.

  • +8
Futsal: Hrvatska - Poljska, 16.4.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je povela 2-0 golovima Darija Marinovića (16) i Franca Jelovčića (30), dok su za Poljake zabili Piotr Skiepko (34) i Michal Kubik (59).

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Hrvatski igrači futsala do sada su samo jednom sudjelovali na svjetskom prvenstvu i to 2000. u Gvatemali ispavši u drugom krugu natjecanja. Zlato su osvojili Španjolci, a Hrvatska je na koncu bila peta.

Na SP-u u Uzbekistanu sudjelovat će 24 reprezetacije, a naslov će braniti Portugalci koji su 2021. na SP-u u Litvi u finalu porazili Argentinu sa 2-1.

Ždrijeb skupina bit će 26. svibnja u Samarkandu.

"Ovaj veliki uspjeh kruna je napora svih u hrvatskom futsalu, u koji HNS godinama ulaže sve više, pa čestitke i zahvale idu i svim klubovima, trenerima, igračima i dužnosnicima koji se svakodnevno trude da hrvatski futsal napreduje. Uvjeren sam da će naša reprezentacija imati što reći u Uzbekistanu te da će na Svjetskom prvenstvu igrati važnu ulogu. Neka reprezentativci s jednakim žarom brane hrvatske boje i donesu nam nove radosti," poručio je predsjednik HNS-a.