ODlUKA JE PAla

Kraj jedne velike teniske priče: Ovo je važna strateška odluka

29.01.2024 u 20:58

Bionic
Reading

Teniski masters 1000 turnir u Parizu od iduće godine seli na novu lokaciju, objavio je Francuski teniski savez (FFT).

Nakon 38 godina provedenih u Bercy Areni, koja trenutačno prima 16.800 gledatelja, pariški Masters će se od 2025. igrati u La Defense Areni koja ima 23.000 mjesta.

"Ovo je velika strateška odluka za Rolex Paris Masters," kazao je Gilles Moretton, predsjednik FFT-a.

"To je jedan od najprestižnijih ATP turnira i ponosni smo što je tijekom godina postao jedan od ključnih događaja na francuskoj i međunarodnoj teniskoj sceni. Preseljenjem u parišku La Defense Arenu ispunit ćemo naše ambicije nudeći našim sportašima i gledateljima iskustvo koje će pamtiti do kraja života," dodao je.

FFT je najavio kako će uvjeti tenisača biti daleko bolji, a poboljšat će se i raspored mečeva nakon brojnih žalbi tenisača zbog kasnih završetaka mečeva.

Talijan Janik Sinner, koji je u nedjelju osvojio Australian Open, u studenom prošle godine se povukao s turnira u Parizu u znak protesta zbog termina meča, kritizirajući organizatore što mu nisu dali dovoljno vremena za odmor. On je, naime, svoj meč završio iza dva sata ujutro, a idući je trebao igrati za manje od 12 sati kasnije.

"Završio sam meč kada je bilo skoro tri ujutro i otišao sam spavati tek nekoliko sati kasnije. Imao sam manje od 12 sati odmora da se pripremim za sljedeću utakmicu," kazao je tada mladi Talijan.

Accor Arena, poznatija i kao Palais Omnisports de Paris-Bercy, posljednji put će biti domaćin pariškog masters 1000 turnira od 28. listopada do 3. studenog ove godine.