da te zaboli glava

Jose Mourinho ipak napušta Romu; stigla mu je nevjerojatna ponuda koja se ne odbija

17.10.2023 u 13:38

Bionic
Reading

Talijanski mediji javljaju kako je Jose Mourinho (60) odbio potpisati novi ugovor s Romom te bi uskoro mogao objaviti da odlazi iz kluba!

Odradio je Jose Mourinho (60) sjajan posao s Romom u prve dvije sezone, osvojio je prvo Konferencijsku ligu, a prošle je sezone igrao u finalu Europske lige.

No, ova je sezona za 'vučicu' krenula loše, momčad je s 11 osvojenih bodova na tek 10. mjestu ljestvice Serie A, dok vodeći Milan ima 21 bod. Priče o mogućoj smjeni Josea Mourinha ne prestaju, a on sam niti ne pokušava demantirati brojne napise koji ga već sada 'tjeraju' u Saudijsku Arabiju.

'Trenutačno sam u potpunosti posvećen svom radu u Romi te želim dati sve od sebe za taj klub dok god sam tamo. No, planiram odlazak u Saudijsku Arabiju i uvjeren sam kako ću raditi tamo, samo ne znam kada', kazao je prije nekoliko dana Portugalac te potvrdio glasine:

'Za mene su vrata uvijek otvorena u Saudijskoj Arabiji. Želim vidjeti razvoj tamo.'

  • +9
Genoa - AS Roma, Serie A, 28.9.2023. Izvor: EPA / Autor: LUCA ZENNARO

Talijanski mediji tvrde da Mourinho na stolu ima ponudu za sada neimenovanog kluba iz Saudijske Arabije koji mu za dvogodišnji ugovor nude nevjerojatnih 120 milijuna eura!

Jasno je da bi, kad i ako prihvati ovu ponudu, Jose Mourinho postao najplaćeniji trener u povijesti nogometa. U ovom trenutku tu laskavu titulu drži Diego Simeone koji u Atletico Madridu ima čak 34 milijuna eura na godinu.

No, ima Mourinho i bez Arapa dobar ugovor jer mu Roma plaća 14,8 milijuna eura godišnje te četvrti je na listi najplaćenijih trenera na svijetu. Osim Simeonea ispred njega su samo Pep Guardiola sa zaradom od 22,7 milijuna eura godišnje te Jürgen Klopp koji u Liverpoolu ima 17 milijuna eura po sezoni.

Standings provided by Sofascore