POVRATAK VELIKANA...

Još samo jedna sezona bez najvećeg derbija?

14.03.2014 u 09:52

Bionic
Reading

Gomila je zanimljivih, intenzivnih i 'ludih' nogometnih derbija diljem Europe, ali jedan je Old firm kojega na rasporedu nema već dvije sezone. Ipak, sezona pred nama mogla bi biti i posljednja uoči novih nogometnih fešti u Glasgowu

Jedan od dva najveća škotska kluba Glasgow rangers dospio je na stepenicu do elitnog ranga tamošnje ligaške piramide.

Pobjedom 3-0 nad Airdriem momčad je osigurala naslov u škotskoj League One (treći rang) i plasirala se u Championship, gdje će igrati od iduće sezone. Utakmicu je gledalo čak 41.343 gledatelja, što je najbolji dokaz vjernosti navijača koji nisu napustili klub ni u najtežim trenucima.

Slavlje Rangersa u sezoni u kojoj je svaki dvoboj na Ibroxu gledalo BAREM 38 tisuća navijača


Kapetan Lee McCulloch zabio je sva tri gola: 35-godišnji obrambeni igrač dva je pogotka postigao iz kaznenih udaraca, a treći iz otvorene igre. Bio mu je to prvi hat-trick u životu.

Tako je Rangers pobjegao na 26 bodova prednosti od drugoplasiranog Dunfermlinea, a do kraja prvenstva ostalo je još osam kola, što znači da ga više nitko ne može dostići. Klub je zbog financijskih problema i bankrota bio izbačen iz najviše škotske divizije i morao je ponovno početi od četvrtog ranga. Sada je još samo jednu sezonu udaljen od povratka u elitu: s takvim navijačima i tradicijom sigurno neće imati problema da to i ostvari, piše Totalsport.