SIROMAŠNI EUROBASKET

Još jedna NBA zvijezda otkazala, Crnogorci u šoku!

07.08.2013 u 15:50

Bionic
Reading

Manje od mjesec dana prije početka Eurobasketa košarkaška reprezentacije Crne Gore doživjela je težak udarac jer je nastup otkazao stasiti NBA centar Nikola Peković

Sve se oko Pekovića zakompliciralo zbog potpisivanja novog ugovora za Minnesota Wolvese. Kako su pisali američki mediji Minnesota mu je ponudila 12 milijuna dolara, a Peković je uporno tražio 15 milijuna dolara po sezoni.

Kada je postalo jasno kako će zbog ovog 'natezanja' oko ugovora Peković otkazati nastup u Sloveniji ovaj 211 cm visoki centar oglasio se priopćenjem, prenosi crnogorski portal vijesti.me, u kojem je objasnio svoju odluku.

Tako će ljubitelji košarke nakon otkazivanja Pau Gasola, Andreja Kiriljenka, Dirka Nowitzkog i drugih ostati bez još jedne NBA zvijezde koju neće moći gledati na parketima u Sloveniji.

Dodajmo kako 15. i 16. kolovoza igrači crnogorskog izbornika Luke Pavićevića u Dubrovniku igraju dvije prijateljske utakmice protiv Hrvatske, a nema sumnje kako će igračima Jasmina Repeše biti puno lakše jer u reketu neće biti 130 kg teškog Pekovića.

Priopćenje koje je šokiralo ljubitelje košarke u Crnoj Gori prenosimo u cijelosti:

'Koristim ovu priliku da objasnim situaciju oko mog igranja na EP. Moja želja da igram ni u jednom trenutku nije bila sporna. Tako je i danas. Međutim, još uvijek nisam potpisao ugovor i to me onemogućava da se priključim reprezentaciji. Bez potpisanog ugovora i obavljenog ljekarskog pregleda nije moguće izvršiti osiguranje, a niti jedan igrač na svijetu ne igra za reprezentaciju bez osiguranja. U mom slučaju se očekuje potpisivanje 4. ili 5-godišnjeg velikog ugovora, taj rizik je ogroman i ne smijem ga prihvatiti.

Pregovori sa NBA klubovima traju već pet tjedana i još uvijek nisu okončani. I moj agent, Jeff Schwarz, u koga imam neograničeno povjerenje, uvjerava me da je to za ovakve ugovore sasvim normalno. Također je isključio svaku mogućnost treninga, sa bilo kim, prije potpisivanja ugovora.

Ja sam iskreno očekivao da ću ranije potpisati ugovor i priključiti se timu. Nažalost, nisam i ne mogu početi s treninzima. Nisam se želio pridružiti ekipi, a treniram sam, individualno, bez kontakta, jer ne volim izdvajanje iz ekipe i to mi nikako ne bi odgovaralo.

Potpuno razumijem odluku Saveza da me ne čeka i da se na taj način stavi točka na neizvjesnost u kojoj je ekipa.

Momcima želim puno uspjeha, nadam se da i bez mene imaju snage za zavidan rezultat, a ja ću se priključiti u sljedećim akcijama i vjerujem pomoći da reprezentacija ostvari najveće moguće rezultate',
piše u priopćenju Pekovića.