MVP Show u Somboru

Jokiću predstavnici Denvera predali nagradu za najkorisnijeg igrača NBA-a; dovezla ga je konjska zaprega, a morao je i bježati u štalu!

12.05.2022 u 10:05

Bionic
Reading

Srpski centar Nikola Jokić je drugu godinu zaredom izabran za najkorisnijeg igrača ligaškog dijela NBA sezone, a nagradu je od članova Denver Nuggetsa primio u svom rodnom Somboru gdje je napravljena velika fešta

Košarkaš Denver Nuggetsa je u glasanju 100 sportskih novinara dobio 65 prvih mjesta odnosno 875 bodova

Drugo mjesto pripalo je centru Philadelphie 76ersa Kamerunncu Joelu Embiidu sa 706 bodova (26 prvih mjesta), a treći je Grk Giannis Antetokounmpo iz Milwaukee Bucksa sa 595 bodova (devet prvih mjesta). Četvrti u glasanju za MVP-a je košarkaš Phoenix Sunsa Devin Booker (216 bodova), a peto mjesto je zauzeo Slovenac Luka Dončić iz Dallas Mavericksa, koji je dobio 146 bodova.

Jokić je u ligaškom dijelu sezone imao prosjek od 27,1 koša, 13,8 skokova i 7,9 asistencija po utakmici. Uz to je postao prvi igrač u povijesti s najmanje 2000 koševa, 1000 skokova i 500 dodavanja u sezoni.

U ligaškom dijelu vodio je Denver Nuggetse do šestog mjesta u Zapadnoj konferenciji, ali su u doigravanju ispali već u prvom krugu, bolji od Denvera bili su Golden State Warriorsi.

Jokić je 13. igrač u povijesti lige koji je nagradu za MVP-a dobio dvije godine zaredom. To je još uspjelo Giannisu Antetokounmpu, Kareemu Abdul-Jabbaru, Larryju Birdu, Wiltu Chamberlainu, Stephenu Curryju, Timu Duncanu, LeBronu Jamesu, Magicu Johnsonu, Michaelu Jordanu, Mosesu Malonu, Stevu Nashu i Billu Russellu.

Prema pisanju američkih medija Nuggetsi ovog ljeta spremaju ponuditi Jokiću petogodišnje produženje ugovora vrijedno 254 milijuna dolara, što bi bio najbogatiji ugovor u povijesti NBA lige.

Stigao u konjskoj zaprezi i uslijedio je show

Jokića je prilikom uručenja MVP nagrade posjetila i delegacija Denver Nuggetsa koja je stigla u njegov rodni u Sombor, a objavili su i video kako je sve izgledalo.

Jokić, inače veliki zaljubljenik u konje, stigao je na malu svečanost u konjskoj zaprezi s kacigom na glavi. Kao da se sprema za kasačku utrku.

Nakon što je primio čestitke svih okupljenih za drugu uzastopnu nagradu MVP-a uslijedilo je slavlje s prijateljima, obitelji i članovima kluba.

No, prije toga je Jokić morao dati i izjavu za klupsku televiziju, ali je prekinut jer su ga prijatelji i gosti zalijevali hladnom vodom zbog čega je pobjegao ravno u štalu. Na videu se vidi kako su prijatelji uživali u tom trenutku...

Ubrzo je počelo veliko slavlje, a Jokić je našao vremena i javiti se za emisiju 'NBA on TNT, gdje je pričao o raznim zanimljivim stvarima iz svoje karijere. Ipak je ispisao povijest NBA lige, a Amerikancima su igrači u koje su mnogi sumnjali kada su bili mladi - posebno zanimljivi.