Ivica Kostelić i ACI40 prvaci su Mediterana

Ivica Kostelić osvojio je drugo mjesto i titulu najboljeg ove sezone na jednoj od najprestižnijih mediteranskih regata

29.08.2023 u 09:33

Bionic
Reading

Ivica Kostelić, jedan od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena i proslavljeni hrvatski skijaški olimpijac, po završetku svoje trofejne skijaške karijere okrenuo se još jednom sportu koji odiše adrenalinom – jedrenju

Iznimni rezultati koje Ivica niže posljednjih godina, nisu mogli proći neprimijećeno, stoga ga na njegovom novom, ovoga puta, morskom putu, vjerno prate brojni prijatelji i sponzori. Jedan od njih svakako je i ACI d.d., s kojim trofejni hrvatski olimpijac njeguje partnerski, ali i prijateljski odnos. Da nije slučajnost što je upravo on bio prvi Hrvat koji je uspješno preplovio Atlantski ocean kao sudionik regate Transat Jacques Vabre, Ivica je pokazao u brojnim regatama koje su potom uslijedile. Ove godine tako se, između ostalog, natjecao i na jubilarnoj, tridesetoj regati „Roma per Uno – Roma per Due – Roma per Tutti“ u kojoj je zajedno sa su-skiperom Darkom Prižmićem, osvojio pobjedu u dvojcu. No, vrhunski rezultati nisu se zaustavili ondje. Bogat regatni kalendar Ivica je ispratio vrhunskim pozicijama i ostvarenim vremenima na nekim od najznačajnijih regata. Najnoviji fantastičan uspjeh Ivica je polučio upravo proteklog vikenda, kada je osvojivši drugo mjesto na čuvenoj regati Palermo-Montecarlo, osigurao titulu Mediteranskog prvaka u klasi 40.

Hrvatsko jedrenje i Ivica Kostelić u Monte Carlu su ušli u povijest i upisali se na svjetsku jedriličarsku kartu

Budući da je riječ o jednoj od najeminentnijih, ali i najomiljenijih utrka u ljetnom regatnom kalendaru čitavog Mediterana, ne čudi značaj koji osvajanje drugog mjesta na istoj predstavlja za vrhunskog jedriličara kao što je Ivica Kostelić. Nakon što je ostavio dubok trag u svijetu sporta vrhunskim skijaškim rezultatima i medaljama, Ivica je isto spreman ostvariti i kada je jedrenje u pitanju. Čuvena regata Palermo-Montecarlo, koja predstavlja istinski ispit vještine, izdržljivosti i strategije, s obzirom da se plovi od sicilijanske do monegaške prijestolnice te se pritom mijenjaju brojni uvjeti – kako vremenski, tako i nautički, upravo je jedna od najboljih odskočnih daski koje promoviraju vrhunske jedriličare. Ivica Kostelić je na ovoj legendarnoj regati ponovno branio boje Lijepe naše pod jedrom najvećeg lanca marina na Mediteranu, ACI-ja. Upravo njegov brod Optimus Prime naziva ACI40 donio mu je sreću da i ovoga puta ostvari izniman rezultat kojim ne samo da promovira svoje vještine i trud, već i cjelokupno hrvatsko jedrenje, ali i Republiku Hrvatsku.

'Pobjeda na jednoj od najcjenjenijih off-shore regata ne samo ne Mediteranu, već i u svijetu, za mene kao profesionalnog sportaša predstavlja izniman uspjeh, ali i veliku čast. Nautički svijet je prepun izazova i prilika, a podrška partnera kao što je ACI zaista je pritom od iznimne važnosti. Ovakav stil jedrenja nije tek obično natjecanje i pomicanje vlastitih granica, nego je i apsolutni užitak, posebice uz podršku i povjerenje prijatelja i partnera, među kojima je posebno mjesto već odavno zauzeo ACI, koji već dugi niz godina i sam njeguje tradiciju i baštinu jedrenja. ACI d.d. me u jedrenju prati od samih početaka i na tome sam im zaista zahvalan, kao i na prilici da zajedno budemo prisutni na najvećim svjetskim jedriličarskim događajima. I što je najvažnije, iznimno sam ponosan što pritom u svijetu predstavljamo našu domovinu', istaknuo je Ivica Kostelić nakon osvajanja Prvenstva Mediterana u kojemu se natječe na brodu pod imenom ACI40.

Osvajanje Prvenstva Mediterana kao kruna proslave 40. obljetnice regionalnog nautičkog lidera

Ivica ne krije ponos, ali i zahvalnost koju osjeća prema svojim 'starim' partnerima, tvrtki ACI d.d., ali i prema svom brodu Optimus Prime naziva ACI40 kojim ove sezone pomiče vlastite granice. Budući da ACI d.d. kao najveći lanac marina na Mediteranu upravo ove godine obilježava 40. obljetnicu svog postojanja, nema ljepše simbolike od činjenice što je proslavljeni hrvatski olimpijac upravo na brodu simboličnog naziva ACI40 osvojio Prvenstveno Mediterana. Ponos na ovu plodonosnu suradnju ističe i sam ACI, kao jedan od ključnih aktera u hrvatskom jedrenju, koji već dugi niz godina kao jedan od glavnih sponzora vjerno prati Ivicu Kostelića u njegovim nautičkim podvizima. Riječ je o suradnji koja povezuje sportski duh, strast prema plovidbi te iznimnu profesionalnost, a predstavlja dva renomirana imena sa zajedničkim ciljem – promicanjem mora i jedrenja, ali i Hrvatske u svijetu. ACI i Ivica Kostelić zajedničkim snagama postavljaju i nadograđuju izvrsnost, ali i nadmašuju i pomiču vlastite granice, stoga i ne čudi što je ova suradnja odavno premašila sve okvire 'sponzorstva'. Kada je riječ o iznimnim profesionalcima s obje strane, zajedničkom plemenitom cilju, neprikosnovenim motivima, uspješna je suradnja, ali i vrhunski krajnji rezultat zajamčen!