'JUG SE UMARAO'

Jadranov trener u trenucima velikog slavlja oduševio odgovorom: Kako ću feštati?

17.05.2023 u 21:34

Bionic
Reading

Po prvi puta u povijesti vaterpolisti splitskog Jadrana osvojili su naslov prvaka Hrvatske, u odlučujućoj petoj utakmici Splićani su kao domaćini svladali Jug Adriatic osiguranje 11:8 (4:1, 0:2, 4:2, 3:3).

'Igrali smo protiv respektabilnog suparnika, a utakmicu smo otvorili energetski najbolje od svih pet susreta. To je u jednom trenutku donijelo naš blagi pad, ali lakše nam je bilo iskontrolirati taj pad, budući da smo stvorili razliku. Jug se umarao, Jug se trošio, a mi smo rasli. Na kraju i zasluženo osvojili naslov. Vaterpolo se vratio u Split, što je najbitnije, ali i lijepo navijanje jednih i drugih navijača. Ogroman dobitak za hrvatski vaterpolo. Kako ću feštati? Počešljat ću se', rekao je presretni trener Jadrana Jure Marelja.

>> Splitski Jadran po prvi put u povijesti postao hrvatski prvak!

Zlatni olimpijac Nikša Dobud (37) prošao je teške trenutke u karijeri, od 2015. do 2019. nije smio igrati vaterpolo zbog suspenzije. Sada je deseti put postao prvak Hrvatske.

'Velika je ovo stvar za Split, nije lako biti prvak u Splitu, to sam osjetio na svojoj koži toliko puta. Nije lako ni "skinuti" s trona takvog giganta kakav je Jug. Hvala suigračima, upravi, svima. Ovo mi je bilo fantastično iskustvo i ponosan sam što sam dio toga. S Jugom sam osvojio devet naslova, ali budući da je ovaj s Jadranom ipak prvi, povijesni, onda ću reći da ima i posebno mjesto. Nije bilo lako cijele ove sezone, a posebno uoči ove zadnje utakmice za koju smo se jedva nekako 'pokrpali'. Čestitao bih i Jugu na vrhunskoj borbi'.

  • +3
Vaterpolisti Jadrana osvojili su prvi naslov prvaka u svojoj povijesti Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Dakako, na drugoj, poraženoj strani, nije bilo zadovoljstvo, ali je trener Juga Adriatic osiguranja Vjeko Kobešćak naglasio zasluženu pobjedu suparnika.

'Naš ulaz u utakmicu nije bio dobar. No, unatoč tome smo imali šansu za potpuni priključak. Krajem treće četvrtine se pojavila ta mala šansa, ali na kraju moram reći da je Jadran zasluženo slavio. Nismo bili dobri. Ni ovaj put, ni u trećoj utakmici. Donosili smo neka loša napadačka rješenja. Ali, nije samo do nas, nešto je i do Jadrana koji je bio odličan i zaslužio je ovo slavlje', zaključio je trener dubrovačkog sastava.

  • +24
Vaterpolo: Jadran - Jug, 5. utakmica finala Prvenstva Hrvatske Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec