ADVOCAAT SE NADA

Izbornik Srbije poslao oštru poruku: Što će reći Albanci?

11.11.2014 u 18:04

Bionic
Reading

Izbornik nogometne reprezentacije Srbije Nizozemac Dick Advocaat izjavio je da svaku od sljedećih osam utakmica kvalifikacija doživljava kao finale, ali da se unatoč oduzimanju bodova nada plasmanu na Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine

'Imamo dobru momčad i solidan fond igrača, a ekipi moramo pristupiti s puno povjerenja. Imam dobar osjećaj da će se Srbija kvalificirati za završni turnir u Francuskoj. To je naša najveća želja i na tome svi zdušno radimo. Svaka od osam utakmica za mene je kao finale. Odigrali smo dvije utakmice, ali još ništa nije gotovo', rekao je Nizozemac.

Advocaat je dodao kako će njegovoj reprezentaciji biti otegotna okolnost što će utakmice protiv Danske i Armenije igrati pred praznim tribina, zbog kazne Uefe nakon incidenata na utakmici protiv Albanije u Beogradu.

'Bez obzira na takvu odluku, vjerujem u momčad, a učinit ćemo sve da pobjedama ispunimo cilj i izborimo mjesto na najvažnijoj europskoj nogometnoj smotri. Iako je Uefa procijenila da se utakmica između Srbije i Albanije može nastaviti, epilog je nevjerojatan - kažnjena je samo jedna strana. Albanci su ti koji nisu htjeli nastaviti igrati pod bilo kojim okolnostima, a i moj je dojam da neko ne želi da Srbija bude sudionik Eura', naveo je Advocaat i dodao da je čudna situacija kada se pogleda tablica skupine I, jer Srbija ima pobjedu i remi, a samo jedan bod.

Nizozemac je dodao da su momčad sva ta događanja oko utakmice protiv Albanije zbunila, iako je naveo da je zadovoljan kako su se igrači ponašali u tim trenucima.

'Pojavljivanje drona sa zastavom evidentna je provokacija koja zadire u osjećaje srpskog naroda. Nadležni organi Uefe morat će se ozbiljno pozabaviti ovim problemom, jer bi eventualno ponavljanje izazvalo brojne tenzije svugdje na svijetu i štetno utjecalo na nogomet. Igrači su pokazali visok nivo profesionalizma i ljudske i sportske kulture. Žao mi je što u lijepom ambijentu nismo dobili priliku a do kraja utakmice ostvarimo pobjedu.

Srbija će u petak dočekati Dance na stadionu Partizana od 20.45 sati. Četiri dana kasnije Srbija će u Grčkoj igrati prijateljsku utakmicu protiv istoimenog domaćina.