euro u-17

Izbornik Robert Jarni uoči posljednje utakmice 'malih vatrenih' ima samo jednu želju

23.05.2023 u 17:57

Bionic
Reading

Nakon poraza od Engleske (1:0) i Švicarske (2:1), mlada hrvatska reprezentacija u srijedu (15 sati) utakmicom protiv Nizozemske u Balmazujvarosu završava svoj nastup na Europskom U-17 prvenstvu u Mađarskoj

Nakon dva poraza, mladi hrvatski nogometaši su ostali bez izgleda za plasman u četvrtfinale, ali se pobjedom žele oprostiti od turnira. Svoje dojmove pred dvoboj s Nizozemcima, koji su, kao i Hrvatska, ostali bez izgleda za plasman u drugi krug natjecanja, podijelili su izbornik Robert Jarni i napadač Leo Rimac.

'Igramo protiv reprezentacije koja je najviše pokazala u našoj skupini, a kao i mi ostala bez plasmana u nokaut fazu natjecanja. Nizozemci nisu imali sreće, baš kao ni mi, ali moramo skupiti glave i pokušati pobijediti u zadnjoj utakmici na prvenstvu. Igrači su dosta iscrpljeni, ali vjerujem da ćemo uspjeti osvježiti momčad do početka utakmice', kazao je izbornik Robert Jarni za HNS te dodao:

'Pobjeda na Europskom prvenstvu, pogotovo protiv Nizozemske, bila bi jako dobra za budućnost. Nizozemci igraju odličan nogomet, imaju brzi pas, dobro se kreću, ali vole ući s loptom u gol, a to nije jednostavno, iako u nekim situacijama nisu imali ni sreće. Kakvu Hrvatsku možemo očekivati? Agresivnu i ubitačnu u kontranapadima. Pokušat ćemo napraviti sve kako bismo pobijedili.'

Utakmica između 'malih vatrenih' i 'oranja' je u srijedu u 15 sati, a u istom terminu će Engleska i Švicarska u Debrecenu igrati za prvo mjesto u skupini.

'Očekujem još jednu tešku, ali zanimljivu utakmicu. Spremni smo, ozračje u momčadi je jako dobro i idemo na pobjedu. Izgubili smo prve dvije utakmice i ostali bez izgleda za plasman u drugi krug, ali to nas neće zaustaviti. Nismo imali sreće u prve dvije utakmice, lopta u nekim prilikama nije htjela u gol, ali vjerujem da će nam se protiv Nizozemaca vratiti', poručio je Leo Rimac.