ep u-17

Novi poraz 'malih vatrenih' koji su ostali bez plasmana u četvrtfinale Eura

21.05.2023 u 18:57

Bionic
Reading

U susretu 2. kola D skupine Europskog nogometnog U-17 prvenstva, hrvatska reprezentacija je u Debrecenu izgubila od Švicarske 2:1 upisavši i drugi poraz

Nakon što je na startu turnira izgubila od Engleske 1:0, mlada hrvatska reprezentacije je u dvoboju 2. kola upisala poraz od Švicarske 2:1.

Švicarci su drugom pobjedom u skupini osigurali plasman u četvrtfinale, dok su mladi nogometaši izbornika Roberta Jarnija ostali bez šansi za nastavak natjecnaja.

Naime, mlada hrvatska nogometna reprezentacija ostala je bez izgleda za plasman u četvrtfinale Europskog U-17 prvenstva, nakon što je u susretu 2. kola D skupine Engleska pobijedila Nizozemsku 4:1.

Švicarci su protiv 'malih vatrenih' u Debrecenu bolje otvorili dvoboj i poveli već u devetoj minuti pogotkom Demira Xhemalije, no Hrvatska je izjednačila u 32. minuti sjajnim golom Sergeja Levaka.

Mladi 'vatreni' su u samoj završnici prvog dijela mogli okrenuti rezultat, Leon Lalić je izveo slobodni udarac s desne strane, a Marko Zebić pucao glavom, no švicarski golman je bio siguran.

Trenutak odluke dogodio se u 83. minuti kada je Marvin Alakomen pogodio za 2:1.

Xhemalija je nakon gola ubilježio i asistenciju. Ubacio je u kazneni prostor gdje se najbolje snašao stoper Akahomen i glavom pogodio za novo vodstvo Švicaraca.

U drugom susretu naše skupine Engleska je povela u sedmoj minuti golom Maylesa Lewisa-Skellya, a izjednačio je Jasper Hartog u 71. minuti. Devet minuta kasnije Isaiah Dada-Mascoll pogađa za 2:1, a u trećoj minuti nadoknade je isti igrač realizirao kazneni udarac za 3:1. Pobjedu 'Gordog Albiona' potvrdio je Justin Oboavwoduo (90+5).

Nakon dva kola vode Engleska i Švicarska s po šest bodova, a u posljednjem kolu, 24. svibnja će odlučiti o prvom mjestu u skupini.

Odabranici izbornika Roberta Jarnija posljednji susret u skupini igrat će 24. svibnja protiv Nizozemske u 15 sati.