TRENERSKA KARIJERA U KRIZI

Ivanišević nakon Čilića još jednom dobio otkaz: Spašava ga Đoković?!

05.06.2017 u 12:18

Bionic
Reading

Češki tenisač Tomaš Berdych odlučio je prekinuti suradnju s Goranom Ivaniševićem nakon razočaravajućeg nastupa na Roland Garrosu. Ta je vijest probudila glasine o prelasku legendandarnog hrvatskog tenisača u tabor Novaka Đokovića...

Podsjetimo, Ivanišević je svoje najuspješnije teniske dane doživio u suradnji s Marinom Čilićem jer su zajedno osvojili US Open 2014. godine. No, prošle godine nešto je puklo između najboljeg hrvatskog tenisača i bivšeg osvajača Wimbledona pa je svatko krenuo svojim putem.

Goran je zatim postao trener Tomaša Berdycha, odličnog češkog tenisača koji već čitav niz godina spada među desetoricu najboljih na svijetu, ali zajedno nisu uspjeli napraviti korak naprijed. Rezultati u 2017. godini bili su ispod očekivanja, a rano ispadanje na Roland Garrosu koštalo je posla našeg legendarnog tenisača.

'Goran i ja više nećemo raditi zajedno, ali ostat ćemo veliki prijatelji. Želim mu sve najbolje u budućnosti,' objavio je Berdych.

Ovaj prekid probudio je glasine o prelasku Ivaniševića u tabor Novaka Đokovića, s kojim također ima vrlo srdačan odnos. Andre Agassi ima trenutno ulogu trenera srpskog tenisača, ali ta je suradnja dogovorena samo za Roland Garros. Suradnja bi trebala biti nastavljena, no traži se još jedan znalac kao dio stručnog stožera. Agassi jako cijeni Gorana pa ne bi bilo iznenađenje da međusobno podijele ovaj iznimno prestižni trenerski posao.

Ako se to ostvari, Berdychov otkaz bio bi zapravo nešto najbolje što se Ivaniševiću moglo dogoditi. Uostalom, i sam je izjavio da bi poziv Đokovića bio kao prelazak u Real Madrid, što se ne odbija...