GORAN O SVEMU

Ivanišević: Čilić mora biti među deset najboljih

30.01.2013 u 12:20

Bionic
Reading

U svojim igračkim danima bio je nepredvidljiv, emotivan i temperamentan, no Ivanišević posao u organizaciji još jednog PBZ Zagreb Indoorsa odrađuje smireno i s osmjehom na licu

'Dobro ide, sad je već gotovo. U subotu počinju kvalifikacije, što je napravljeno je napravljeno. Mislim da smo organizirali nikad jači turnir i sve ide super', poručuje pomoćnik direktora turnira Branka Horvata te dodaje kako se još uvijek nije u potpunosti naviknuo na ulogu 's druge strane' tenisa.

'Drugačije je. Kako sam prije igrao, uvijek bi došao na gotovo. Sad sam iza toga, dočekujemo igrače da im ništa ne fali, da se osjećaju dobro, uživaju i igraju dobar tenis.' Kvalitetnog tenisa u Domu sportova definitivno ne nedostaje, ali organizatori smatraju da bi imena u ždrijebu mogla privući više gledatelja.

'Bilo bi dobro da bude malo više ljudi, da podrže ne samo naše nego i strane igrače. Ove godine pripremamo dobru zabavu i van terena, neka ljudi dođu, sigurno će se zabaviti i na terenu i van njega.'

Na posjetu u Domu sportova utječu i cijene ulaznica, a Ivanišević smatra da one nisu previsoke.

'Prihvatljive su, 40-50 kuna. Mislim da je to prihvatljivo za vrhunski tenis i dobru zabavu. Znam da nije gušt cijeli dan sjediti u dvorani ali ipak ne dolaze ovakvi igrači svaki dan u Zagreb. Dođite, stvarno, dođite, dobre su cijene, u stvari sve je dobro', s osmjehom na licu legendarni 'Zec' poziva gledatelje da u što većem broju pohode novo izdanje Indoorsa, na kojem će glavna zvijezda biti dvostruki pobjednik Marin Čilić.

'Da je Čilić prvi nositelj i glavni favorit, to svakako. Igra doma, već je osvojio turnir, očekujemo od njega velike stvari.'

A prije dolaska u Zagreb, Marin će, zajedno s Ivanom Dodigom i Nikolom Mektićem pokušati svladati Italiju u dvoboju prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa.

'To je interesantan meč, možemo izgubiti 5:0 ali i tijesno pobijediti. Talijani nakon nekoliko godina imaju dobru ekipu, ponovno su u Svjetskoj skupini. Podloga nije loša jer zemlja u dvorani ne može biti nikad pre spora. Izgledi su 55-45 za njih, oni su favoriti ali očekuje nas zanimljiv meč', najavio je Goran dvoboj protiv Talijana te dodao kao su posebno opasni u igri parova.

'Imaju dobre parove, Bolelli i Fognini, koji su igrali polufinale Australian Opena. Fognini je suludi tenisač, koji može biti genijalan i igrati čudesno ali može i igrati kao lopata', rekao je Goran, koji je i sam bio sličan Fogniniju.

'Da, ali on je još gori, stvarno kao 'lopata', a ja se nadam da će igrati kao 'lopata'. Tu je i Seppi, koji je dobio Marina u Australiji, on je kao stroj, uvijek isto igra. Nadam se da neće Marin i Ivan prvi dan igrati po 5, 6 sati pa da ne mogu igrati parove. Zato su oni lagani favoriti ali bit će zanimljivo.'

Ivanišević već dugi niz godina prati karijeru našeg najboljeg tenisača Marina Čilića, s njim je i surađivao te za kraj razgovora poručuje.

'Možda mi očekujemo puno ali ja smatram da on mora biti u Top 10. I kad ima lošu sezonu, mora biti u Top 10.'