LIJEČNICI PROGLAŠENI KRIVIMA

Ivan Klasnić nakon sudske presude zavapio: I dalje nisam zdrav čovjek!

31.03.2017 u 15:43

Bionic
Reading

Nakon što su na sudu u Bremenu klupski liječnik i internistica proglašeni krivima te bivšem hrvatskom reprezentativcu Ivanu Klasniću, kojem su otkazali bubrezi, moraju isplatiti odštetu od svega 100.000 eura, mnogi su se pitali je li to dovoljno velika kazna za nesavjesno liječenje i pogreške koje su napravili

Naravno, ubrzo nakon presude oglasio se i Ivan Klasnić, kojem su njemački liječnici Götz Dimanski i Manju Guha u pravom smislu riječi uništili karijeru, ali i doveli ga u vrlo tešku situaciju jer se od rujna 2016. nalazi na listi čekanja za novi bubreg te preživljava na dijalizi na koju ide tri puta tjedno po nekoliko sati.

>> Klasnićeva pobjeda na sudu: Liječnici su napravili grube pogreške!

Podsjetimo, Klasniću je 2007. presađen bubreg njegove majke koji je njegov organizam nažalost odbacio, a isto se dogodilo i s bubregom koji mu je donirao otac tri mjeseca kasnije.

'U redu je, ali nažalost i dalje nisam zdrav čovjek te moja situacija ostaje ista jer i dalje moram na dijalizu. Dr. Dimanski uvijek je govorio da može mirno spavati, no nakon ove presude možda to više neće biti tako. Svi ljudi odgovorni za ovo na kraju će se naći na stupu srama', kazao je Klasnić nakon završetka šestogodišnjeg sudskog procesa.

'Zadovoljan sam presudom u korist svoga klijenta i mogu reći da sam sada barem malo smiren. Svima nam ostaje gorak okus jer je sada jasno kako je Ivan Klasnić godinama bio krivo liječen od liječnika kojima je vjerovao. Moram reći kako bi oboje liječnika moralo biti sretno jer je protiv njih pokrenuta civilna tužba', kazao je Klasnićev odvjetnik Matthias Teichner.