ODŠTETA MANJA OD OČEKIVANE

Klasnićeva pobjeda na sudu: Liječnici su napravili grube pogreške!

31.03.2017 u 12:56

Bionic
Reading

Na sudu u Bremenu završen je proces u kojemu je bivši nogometaš Ivan Klasnić tužio bivšeg klupskog liječnika i internisticu koji su bili optuženi za nesavjesno liječenje. Presuđeno je da su krivi te Klasniću moraju isplatiti odštetu od svega 100.000 eura, ali i 'preuzeti sve materijalne i nematerijalne troškove' izazvane svojim pogreškama

Njemački liječnici Götz Dimanski i Manju Guha nakon šestogodišnjeg procesa osuđeni su zbog nesavjesnog liječenja i svojih pogreški koje su dovele do iznimno teških zdravstvenih problema bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivana Klasnića, koji već godinama živi na dijalizi jer su mu otkazali bubrezi.

Sudac Clemens Bolay jasno je izrekao da je bivši klupski liječnik Werdera Götz Dimanski 'odgovoran za otkazivanje bubrega te i za sve proizlazeće posljedice', a internistica Guha kriva je za 'grube pogreške u dijagnostici'. Presudno za takvu presudu bilo je mišljenje stručnog svjedoka koji je u veljači na suđenju predstavio nalaze svoje istrage koji opisuju ponašanje dvoje nekadašnjih Klasnićevih liječnika i konstatirao da su napravili niz pogrešaka.

Sudac Bolay izjavio je da je Klasnić zbog zdravstvenih problema koji su nastali zbog pogrešaka dvoje liječnika izgubio najmanje milijun eura, no o tome će se tek trebati dogovoriti.

Klasniću je 2007. presađen bubreg njegove majke koji je njegov organizam nažalost odbacio, a isto se dogodilo i s bubregom koji mu je donirao otac tri mjeseca kasnije. Bivši reprezentativac od rujna 2016. nalazi se na listi čekanja za novi bubreg, a već godinama preživljava na dijalizi na koju ide tri puta tjedno po nekoliko sati.

Nema sumnje da je ovo ipak Klasnićeva sudska pobjeda koja ne samo da mu donosi moralnu zadovoljštinu nego će mu i pomoći oko financijskih aspekata liječenja. Iako, naravno, odšteta od 100.000 eura nije ni blizu milijun eura koliko je najmanje izgubio zbog navedenih grubih pogrešaka.