SAMO DOLAZE REAKCIJE

Ivan Bebek postao je glavna tema u hrvatskom nogometu; o snimci koja je puštena u javnost iskreno je pričao i ekspert za suđenje na HRT-u

30.09.2021 u 08:56

Bionic
Reading

Glavna tema u hrvatskoj nogometnoj javnost je audio snimka (kojoj autentičnost još nije potvrđena) na kojoj sudac Ivan Bebek komentira svoju odluku s dvoboja Hajduk – Lokomotiva

Podsjećamo, Hajduk je slavio 1:0, no trenutak iz devete minute izazvao je bijes navijača splitskog kluba. Livaja je primio loptu i krenuo na gol, a onda ga je De Haas zaustavio, prvo rukama, a onda i nogom. Hajdukov napadač je prosvjedovao, no sudac Bebek nije dosudio kazneni udarac.

Kasnije se pojavio i audio zapis na kojem navodno Bebek komentira odluku, a što je sve rekao možete pročitati OVDJE. Ta snimka procurila je u javnost, HNS je pokrenuo disciplinski postupak i zatražio Bebekovo očitovanje, a nezgodnu situaciju sada komentiraju i druge osobe koje su na neki način uključenje u HT Prvu ligu.

Tako je Marijo Strahonja, bivši sudac, a sada ekspert za suđenje na HRT-u u emisiji Stadion prokomentirao zvučni zapis koji je izazvao potres u hrvatskom nogometu.

'Jedna nezgodna situacija, Disciplinska komisija HNS-a vidjet će i utvrdit će što se na kraju dogodilo. A generalno, gledajte, sportaši, pa čak i suci, dio su javnog života i jednostavno smo pod budnim okom. Trebamo biti oprezni što, kada, kako i na koji način ćemo izgovoriti. Svatko od nas nosi odgovornost, ali vjerujem da se ovakve stvari više neće događati', rekao je Strahonja u srijedu.

NK Hajduk - NK Lokomotiva 1:0 sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Spomenimo kako je Stahonja u ponedjeljak komentirao spornu situaciju i za njega je kazneni udarac postojao.

'Trebao je biti dosuđen penal za Hajduk. Igrač je sapleo Livaju, koji je bio u prilici. Nije bilo jako saplitanje, ali kriterij mora biti takav. Bebek nije mogao gledati ovu situaciju. Svima je dao do znanja da je vidio što se dogodilo i pravovremeno dao do znanja da za njega kaznenog udarca nema. U ovom slučaju on mora prenijeti informaciju u VAR-sobu što je vidio i na koji način. Ako VAR-sudac te činjenice potkrijepi, onda mu se ne smije dati druga prilika za drugu provjeru', komentirao je u emisiji Stadion Marijo Strahonja.

  • +11
NK Hajduk - NK Lokomotiva; HT Prva liga, 26.9.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL